изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:19 EEST
Добрият пример: Китайци даряват облекла и обувки на сираците в Пловдивско    
Китай В благотворителната кампания, която е под егидата на Областния управител Здравко Димитров, се включват още и български и гръцки фирми. Облекла и обувки ще получат питомците на 4-те Дома за деца, лишени от родителски грижи в Пловдивска област по време на специално организиран за тях празник на 17 юли, вторник. Дарителската кампания под надслов „Дензел – за децата на България“ е инициатива на собствениците на китайската верига магазини „Дензел“ и се провежда под патронажа на Областния управител г-н Здравко Димитров.

На 17 юли, от 10 часа, организаторите ще посрещнат на 3-ия етаж в търговски център „Форум Тракия“ в Пловдив над 70 малчугани от ДДЛРГ „Роза” - с. Зелениково, ЦНСТ „Дом за нашите деца” - гр. Брезово, ДДЛРГ „Гергана” – с. Нареченски бани и ДДЛРГ „Т.Войвода” - гр.Асеновград.

Всяко хлапе ще получи обувки и дрехи, съобразени с неговия размер, от магазини „Дензел“. Кукленият театър ще изнесе специално представление за децата, след което най-малките палавници ще играят на воля в детския център, а каките и батковците ще вземат урок по танци в денс залата. Ще ги обучават едни от най-талантливите и награждавани български танцьори – възпитаниците на Мариана Данева, художествен  ръководител на Арт академия „Seven”.       

След това малчуганите ще опитат приготвените специално за тях лакомства в сладкарница „Бътерфлай“, която преди година откри свой обект във „Форум Тракия“.

На детското тържество ще присъстват неговите инициатори - собствениците на магазини „Дензел“, областният управител г-н Здравко Димитров, китайският посланик и представители на дипломатическите мисии в България.  

Чрез тази акция китайските предприемачи доказват, че инвестират в България  не само в бизнес, а и в благотворителност.

Добрата инициатива явно е заразна, защото веднага към нея се присъединиха български и гръцки фирми. Компания „Сиенит“ подарява на децата, лишени от родителска ласка, кукленото представление, гръцкият собственик на най-известната в Пловдив сладкарница „Бътерфлай“ предоставя вкусотии, а екипът на коктейл бар „Мурано“ приготвя кетъринга. Автобуси на „Автотранс Чолаков” ще извозят децата от съответните домове до „Форум Тракия“ в Пловдив.  

Катя Стайкова

 

 


Сходни връзки

Добрият пример: Китайци даряват облекла и обувки на сираците в Пловдивско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди