изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:16 EEST
Турция се отрече за сваления от Сирия самолет    
По светаГенералният щаб на турските въоръжени сили разпространи днес съобщение, в което се отхвърля лансираната преди от Анкара версия, че на 22 юни турският разузнавателен самолет е бил свален от сирийската ПВО, съобщи БГНЕС.

Миналия месец Турция обвини Дамаск, че е свалил един от нейните невъоръжени изтребители, изпълняващ тренировъчна мисия, в международното въздушно пространство, а не в сирийското,. Турският изтребител Ф-4 е свален от Сирия в международното въздушно пространство. Самолетът е летял сам, не е носел оръжия и е извършвал тренировъчен полет за изпробване на турската радарна система, съобщи тогава турският външен министър Ахмет Давутоглу. Случаят обтегна до краен предел отношенията между двете страни, като Турция дори поиска спешна среща на страните от НАТО.

Първоначално Дамаск твърдеше, че е свалил турския самолет, над сирийските териториални води, но Анкара подчертаваше, че това е станало в международното въздушно пространство, а след това останките от самолета паднали в сирийски води.

В резултат на криминоложката експертиза е установено, че версията за свалянето на самолета от сирийската ПВО отпада, се казва в съобщението на турския ГЩ. "Окончателната причина за инцидента ще бъде установена, след като от морето бъдат извадени основните отломки на самолета", добавя Генералният щаб.  www.dir.bg

 


Сходни връзки

Турция се отрече за сваления от Сирия самолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди