изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:06 EEST
СКАНДАЛ: Агент Тенев съди „Гербер“    
НовиниГрандиозен скандал избухна между изпълнителката на хита „Гербер“ Соня Иванова и автора на текста Иван Тенев. Той е бесен на 19-годишното момиче за това, че на своя глава е променила ключова дума от песента.  „Позволи си да смени думата „цвете“ с „гербер“. Смешно и нелепо е да си прави PR на мой гръб“, заяви авторът пред Дартс нюз.


Той обясни, че ако двамата не постигнат консенсус, може да се стигне до съд. Тенев допълни, че е регистрирал текста на песента по Закона за авторското право и промяната му е недопустима.
  
  Светският агент разказа, че преди 15 дни младата изпълнителка отишла при него. „Много харесвам вашето творчество, бихте ли написали песен за мен“, помолила го тя. Соня обяснила също, че много харесва цветята и поискала да пее за тях. „Защо не?“, казал си Тенев, който винаги бил готов да помогне на млад изпълнител. Авторът обаче решил да се застрахова и направил с изпълнителката писмено споразумение, че песента не може да бъде използвана в изборни кампании. „Не съм на 20 години, познавам манталитета на такива хора и искам да се застраховам“, каза той.
  
  Тенев бил приятел с Бойко
  
  След известно време Тенев бил неприятно изненадан като чул как се изпълнява песента и видял клипа към нея. Тогава тя ми каза: „Голяма работа, сменила съм 2-3 думи“, спомни си той. Тенев подозира че, замяната на „цвете“ с „гербер“ е била планира предварително. „1000 пъти се пее гербер, вместо цвете“, продължи да се възмущава творецът. Това била единствената ревизия на неговия текст. Тенев каза още, че продуцентът на Иванова й се обадил с предложение да се разберат, но той бил непреклонен. „Има договор, така че ще спра песента“, закани се Тенев. Той нямал нищо против ГЕРБ, но не искал името му да се свързва с политиката. През годините имал много предложения от политически партии, но отказвал. „Приятел съм с Бойко Борисов, но не искам да се прави политическа реклама на мой гръб“, каза още Тенев. Творецът не е склонен на компромис и е категоричен, че песента с този текст трябва да бъде спряна.
  
  Дартс нюз потърси позицията на младата изпълнителка Соня Иванова по повод обвиненията на Иван Тенев. „Няма да коментирам. В момента се консултирам с адвокат“, беше единственият отговор, който получихме от певицата. http://music.erogance.eu

 


Сходни връзки

СКАНДАЛ: Агент Тенев съди „Гербер“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди