изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:28 EEST
МАГИСТРИ ОТ ВАРНА И СОФИЯ ПРАВЯТ БИЗНЕС В ТАЙЛАНД И СИНГАПУР    
Образование

Български студенти се завърнаха от учебно бизнес пътуване в Бангкок и Сингапур. В продължение на 10 дни се проведоха срещи с мениджъри на компании, опериращи в сферата на финансите, човешките ресурси и търговията, съобщават от ВУМК. Групата от над десет души начело с преподавателя и зам.-ректор на International University College - доц. д-р Веселин Благоев, се е срещнала с директора на Парич Фертилайзър Ко. от  Тайланд - Парит Рунгсиманонд. Той е изнесэъл презентация пред МВА студентите от България относно критериите за правене не бизнес и партниране в Тайланд и региона.



Компанията Парич произвежда годишно над 100 хил. тона изкуствени торове и химикали, които реализира в региона на Тайланд.

Иван Вачков, който е инвестиционен банкер в Сингапур, се е срещнал със студентите, за да ги запознае със Сингапурския социално-икономически модел. Той има магистърска степен по международни финанси и счетоводство и е учил в London School of Economics и Richmond University, работил е като финансов анализатор в Deutsche Bank и в Credit Suisse, Лондон.

Групата студенти е част от магистърската програма МВА на бритранския Университет Кардиф Метропилитан (Cardiff Metropolitan University), която се провежда във Варна и София съвместно с Висше училище Международен колеж – Добрич. Ръководителят на групата Веселин Благоев споделя, че миналогодишното учебно пътуване е било в Пекин, Шанхай и Хонг Конг и също е завършило толкова успешно.

“Пътуването  предостави шанс на студентите да се запознаят с различни бизнесвъзможности и да се срещнат с потенциални бизнес партньори за бъдещата им кариера. Всъщност Сингапур и Тайланд са сред най-мащабно развиващите се икономики в Азия и света, при това, връзките им с различни международни компании, както и производствените им мощности много често служат за трамплин на много компании. Азия е не само най-печелившата икономика през последното десетилитие, но също така и страна домакин на много бизнес партньорства, споделят студентите от британската МВА програма в България. НДТ

 

 

 

 


Сходни връзки

МАГИСТРИ ОТ ВАРНА И СОФИЯ ПРАВЯТ БИЗНЕС В ТАЙЛАНД И СИНГАПУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди