изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:18 EEST
Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС по предварителни данни    
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС. Това каза председателят на Националната комисия за вътрешни избори на партията Любен Петров, цитиран от БТА, "Фокус" и БГНЕС.

Кабаиванов е спечелил 51,90 на сто от гласовете, а за опонента му Ваньо Шарков са гласували 48,10 на сто, посочи Петров. За Кабаиванов са гласували 3941 души, а за Шарков - 3652, добави председателят на комисията. Това са резултати при преброени 100 процента от протоколите в страната.
В балотажа са участвали 85 процента от членовете на партията. 9000 членове на СДС имаха правото на глас, за да си изберат своя водач.

По-рано БНР съобщи, че при 75% обработени протоколи води Емил Кабаиванов с 57%. Ваньо Шарков има 43%.

Любен Петров поясни, че това са предварителни данни получени по телефон или Интернет, официално резултатите ще бъдат обявени след пристигането в столицата на хартиените протоколи. По думите му не се очакват големи разлики от обявените вече цифри, предаде БТА.

Крайните резултати от първия тур, в който участваха петима политици, показаха, че Шарков има преднина от 548 гласа. Той спечели 3172 гласа, а Кабаиванов - 2624. Останалият на трето място Иван Сотиров, който е част от столичната организация на СДС, взе 1575 гласа, а депутатът Лъчезар Тошев - 128.
Ден преди първия тур от надпреварата се оттегли Румен Христов, като обяви подкрепата си за Кабаиванов.

Извънредният вот се проведе заради оставката на Мартин Димитров в средата на май. Изборите бяха организирани в 220 секции в цялата страна. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Емил Кабаиванов е новият лидер на СДС по предварителни данни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди