изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:55 EEST
УЖ ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ, А ТО: Заплатите в бордове- лични данни    
Политика

Размерите на заплатите и бонусите, които получават членовете на бордовете на общинските фирми в София, са лични данни. Това е становището на ресорната държавна комисия, произнесено по искане на кметицата Йорданка Фандъкова. Поводът е питане към нея от страна на общинския съветник Г. К. (най-вероятно Георги Кадиев от БСП) за това.



Според комисията тези данни могат да бъдат разпространени само ако се изпълнява задача в обществен интерес или при упражняване на правомощия, предоставени със закон на лицето, на което се разкриват. В противен случай заплати и бонуси могат са разкрият само със съгласието на директорите. От комисията само цитират закона, а оставят на Фандъкова да прецени дали да даде данните на съветника или не.
Шефът на съвета на директорите на "Столичния електротранспорт" Т. И. (Томислав Иванчев) пък се е оплакал от статия в "Труд" със заглавие "Шефът на трамваите с по-голяма заплата от премиерската".

Според материала за второто тримесечие на 2011 г. шефовете на дружеството са вземали между 5100 лв. и 3570 лв. месечно. Т. И. е попитал дали публикуването на информацията не е нарушение. Според комисията разпространяването на тези данни е допустимо, когато то се извършва за целите на журналистическата дейност, но не се нарушава правото на личен живот. Комисарите пак не заемат категорично становище.

С друго свое решение КЗЛД глобява "Глобул" с 4000 лв. за това, че е сключил договор за абонамент с гражданка, без тя да знае. Жената разбрала, като получила сметка за 187,86 лв. ЕГН и имената върху фактурата били нейни, но адресът бил стар - така бил изписан на предишната лична карта, която била открадната. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

УЖ ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ, А ТО: Заплатите в бордове- лични данни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди