изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:55 EET
Някой наръга с нож в гърба шофьор-убиец на петима    
Новини
40-годишният благоевградчанин Иван Червенков е потърсил лекарска помощ, след като е бил наръган с нож при неизяснени обстоятелства. Преди години Червенков предизвика тежка катастрофа в прохода Предел, при която загинаха 5-има души и бяха ранени още 9-има.


Според показанията му пред лекарите той сам се наранил, докато жената, с която живее на съпружески начала, правела салата. Поискал да я прегърне и без да иска, попаднал на острието. След като е превързан, без въобще да информира полицията, Червенков се прибрал в квартал “Струмско”, където живее.

Лекарите обаче уведомили ченгетата, които вчера призоваха Червенков да даде показания за случилото се. Той твърди, че е нещастен инцидент. Не се изключва вероятността травмата да е причинена след скандал. Дали Червенков укрива нещо, полицаите ще доказват, информира “Струма”.

ДОСИЕ:

Четири години и единайсет месеца затвор постанови на 22 април 2009 г. окръжният съдия в Благоевград Величка Пандева срещу автоубиеца от Симитли Иван Червенков. Ефективното наказание Червенков изтърпя при първоначален лек режим.

Наказателният процес срещу Иван Червенков бе разгледан за втори път в благоевградския съд, тъй като главният прокурор Борис Велчев отмени сключено и одобрено споразумение за наказание от пет години лишаване от свобода, като несправедливо и неморално.

През месец септември 2007 година, 35-годишният Иван Червенков предизвика с камион "Щаер" верижна кървава катастрофа край Предела. Тогава загинаха петима участници в движението, сред тях баща с невръстна дъщеря, и рани тежко шестима души.

Вторият процес срещу автоубиеца бе разгледан в едно съдебно заседание по съкратеното производство. Прокурорът по делото - Христо Георгиев, пледира пред съда за наказание от 4 години, 11 месеца и 29 дни в затвора.

Червенков призна всички факти в обстоятелствената част на обвинителния акт и съдът постанови присъда под законовия минимум за такова престъпление, който е пет години лишаване от свобода.
Съдия Пандева наказа Иван Червенков и с отнемане на шофьорски права за 7 години и го осъди да заплати сторените по делото разноски в размер на 2100 лева.

Бившият работодател на Червенков - Валери Благов, който също е от Симитли, не присъстваше дори като свидетел в съдебната зала. Именно Благов е заставил шофьора да извърши курс с неизправния камион, но държавното обвинение не потърси сметка от бизнесмена. Според неофициална информация Благов е в Англия. До ден днешен не му е потърсена никаква отговорност./

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Някой наръга с нож в гърба шофьор-убиец на петима | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди