изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:36 EEST
НАЙ-ЗНАМЕНИТАТА РУМЪНСКА КРАЛИЦА - ТУРИСТИЧЕСКИ БРАНД В БЪЛГАРИЯ    
Туризъм

Българите са превърнали Двореца в Балчик на кралица Мария в туристически обект, който привлича голям брой посетители, пише "Ромъния либера". Най-знаменитата румънска кралица - Мария, изглежда забравена в родината си, а генерира баснословни приходи в България, пише в. "Ромъния либера" под заглавие "Как българите превърнаха кралица Мария в туристически бранд".



Балчик - Двореца Балчик - Двореца Балчик - Двореца

Изданието посочва, че докато у румънските власти няма интерес да придадат стойност на най-известната и обичана румънка от периода между двете световни войни, българите са превърнали кралица Мария в истински туристически бранд, въпреки че имат всички основания да я мразят заради историческите събития около Втората балканска война.
Вместо това българите са превърнали Двореца в Балчик на кралица Мария в туристически обект, който привлича голям брой посетители, пише "Ромъния либера" и допълва, че входът на огромния парк е превърнат в базар, пълен със сувенири с румънската кралица.

В парка в Двореца Балчик: Двореца и Ботаническата градина  005 Балчик, Двореца
Освен това, в района има и много ресторанти, в които румънците се чувстват като у дома си, защото персоналът говори румънски език и се приема заплащане в леи, пише вестникът и цитира думите на един от собствениците "бизнесът е по-важен от национализма".
"Ромъния либера" отбелязва още, че макар образът на кралица Мария да е навсякъде в Балчик, не са много местата, на които туристите могат да прочетат, че тя, все пак е кралица на Румъния, а не на България.
Всеки, който е посетил Двореца в Балчик е научил поне една легенда за личния живот на една от най-успешните владетелки през миналия век.
Мария Александрина Виктория де Единбург е родена през 1875 г. в графство Кент и е внучка на легендарната английска кралица Виктория. На 18 години тя се омъжва за румънския принц Фердинанд Виктор Алберт Мейнред де Хохенцолерн.
Според една от легендите, след като губи свой близък, Мария изпада в депресия и през 20-те години на 19 век търси спасение в Балчик, пленена от морето, скалите и природата наоколо.

Балчик, Двореца, към параклиса Балчик, Двореца, кактуси  В Двореца - In the Palace 
Aвтор:Mapelson
Изгражда своя дворец, наречен от нея "Тенха юва" (в превод Тихото гнездо) и той започва да привлича представители на румънската аристокрация, които на свой ред построяват множество вили, прекарват електричество, а през 1935 г. край Балчик се изгражда и летище. Vesti.bg/НДТ

Дворецът на румънската кралица

Албена - история

Дворецът в Балчик - едно от седемте български чудеса

 


Сходни връзки

НАЙ-ЗНАМЕНИТАТА РУМЪНСКА КРАЛИЦА - ТУРИСТИЧЕСКИ БРАНД В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди