изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:31 EET
Очевидци на взрива: Всичко беше в кръв    
Новини Очевидци на бомбения атентат на бургаското летище разказват, че навсякъде около взривения автобус има части от човешки тела и кръв.

"Чух взрив, автобусът избухна в пламъци и видях кръв по земята", каза пред БТА един от оцелелите израелски туристи - Михаил Гителман. Той е пътувал с полет от Тел Авив, но се е качил в един от другите автобуси.

Израелска гражданка, която е била във взривения автобус твърди, че експлозията най-вероятно е била причинена от атентатор - самоубиец. "Седнахме и секунди след това чухме мощна експлозия и побягнахме. Успяхме да излезем през една дупка, видяхме тела и много ранени", разказа пред по телефона за израелското военно радио Авива Малка, цитирана от БНТ.

„Хората, които оцеляха, излязоха през прозорците и се опитваха да прескачат телата, рейсът беше разрушен и от двете страни", свидетелства пред Дарик радио друга жена на име Шоши.

Пред БНТ таксиметров шофьор разказа, че взривната вълна буквално е изтърбушила колата му, която била на 6-7 метра от летището. Мъжът целият бил оплискан с кръв от жертвите. Други негови колеги таксиджии са леко ранени. 

Още един очевидец разказа пред bTV, че на летището в Бургас е царял "абсолютен хаос". „Имаше хора, за които разбрах, че са близки и приятели на загиналите – всички бяха в паника. След час всички бяха в неведение какво се случва. Хората трепереха, плачеха, викаха от ужас, молеха за информация на всички езици... Полицията дойде сравнително бързо, линейките закъсняха с около 15 минути. Затвориха всички сгради на летището с мотива, че се претърсват за други взривни устройства”, разказва пред bTV друга очевидка - Людмила Христова.

Кореспондентът на националната телевизия от Бургас съобщи, че има информация, че минути преди атентата непознат мъж се е обадил в туроператорската фирма и е заявил, че израелците ще бъдат посрещнати от две бомби. Затова и часове наред районът бе претърсван за второ взривно устройство.
Информацията обаче бе отречена от фирмата.

Допреди 2-3 години имаше полицейски ескорт за всички автобуси, които извозват израелски туристи, от летището до курорта, каза пред "Дневник" председателят на съюза на собствениците на "Слънчев бряг" АД Елена Иванова.
Нейните наблюдения сочат, че с увеличаването на броя на туристите от Израел няма как физически да има охрана за всички. "Сега всички сме длъжни за осигуряваме охраната на туристите - хотели, ресторанти...", добави тя.

Рязкото покачване на броя на туристите от Израел у нас се дължи на развиването на хазарта по Черноморието. По данни на Националния статистически институт (НСИ) през месец май 2012 г. у нас на почивка са били общо 7507 израелци, от които 7039 на почивка, а останалите по служебни и други въпроси. За цялата 2011 г. у нас са били общо 138 951 израелци. През месец юли са били 32 206, а най-голям брой са били през август - 35 117.

http://dnes.dir.bg/

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАЯТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ

 


Сходни връзки

Очевидци на взрива: Всичко беше в кръв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди