изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:35 EEST
Кунева: Атентатът е престъпление срещу България    
Политика За мен на преден план излиза фактът, че е извършено престъпление против България, извършено е на наша територия, против нашите гости, заяви председателят на сдружение „България за гражданите" Меглена Кунева след атентата в Бургас срещу израелски туристи пред bTV.

Тя изказа съболезнованията си към близките на жертвите.

Трябва всички да се обединим, да се обидинят всички служби, да поканим експерти, чужди експерти и да си отговорим на въпросите - имаме ли средства, как ще се справим, каза Кунева.

Тероризмът дойде на наша територия. Трябва да имаме непрекъсната оценка на риска, на който сме подложени, което става с професионализъм. Професионализмът идва по няколко начина - как се справят хората, анализ, подготвени хора, много честна оценка, открит разговор с обществото, правилно ли са разпределени средствата, коментира още Меглена Кунева.

Всяка една от мерките, които са предприемани досега, трябва да видим какъв резултат е дала, Превенцията вече има съвсем друг смисъл, допълни още тя.

България не може да си разреши да губи в условия на икономическа криза. Това може би е проява на нечувствителност, но става съпрос и за туристите. Трябва да си отговорим защо атентатът е извършен точно в Бургас, защо точно в този град, коментира председателят на сдружение „България за гражданите".

Много жалко , че трябва да се обединим през кризата. След като дотук сме стигнали - дано тази криза да ни обедини, заяви Кунева.

До голяма степен тук може да бъде обсъждана и организираната престъпност, каза още тя.
Меглена Кунева коментира и излезлия днес доклад на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка.
Докладът не иска да обезкуражи хората. Трябва да се даде знак на добрите , че ЕК е зад тях, каза тя.

Ако бяхте прочели всичките 18 страници, щяхте да видите, че има цели пасажи само с негативи.

За да има успех, трябва да имаме цел, средства , с които ще се постигне тази цел, план, непроменени ценности. На нас ни липсват ценностите, това ни казва докладът, смята Кунева.

След доклада трябва да се направи план, да се направи вътрешен мониторинг.

97% от хората в страната искат да живеят при върховенство на закона, но политиците не им дават това, коментира Кунева. Тя призова всички зрители да се съмняват - „защото нашият живот зависи от това колко сме умни. Да мислим, от това идва оптимизмът ми".  http://www.24chasa.bg/

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАЯТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Кунева: Атентатът е престъпление срещу България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди