изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:10 EEST
Започва международно разследване на жестокия атентат    
НовиниПредполага се, че сред загиналите е и един от атентаторите.

България започна разследване на взрива на черноморското летище в Бургас, предаде АФП.

По данни на МВР, в резултат на експлозията са загинали 7 души, а други 37 са ранени. Те са приети в болници в Бургас. Трима са били настанени в реанимация, като се очаква днес да бъдат транспортирани в София. По-късно един от ранениете е починал. Установено е, че той е шофьорът на автобуса М. К./36 г./, български гражданин. 

Предполага се, че сред загиналите е и един от атентаторите.

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети мястото на инцидента.

Това е най-кървавата атака срещу израелци в чужбина след 2004 г., уточнява АФП.

Към момента Летище Бургас е затворено, полетите са пренасочени към Летище Варна. На територията на аеропорта „Сарафово" се намират 64 израелски туристи. Осигурени са им храна и напитки от БЧК, одеяла и медицинска помощ. В непрекъснат контакт с тях са представители на посолството на Израел в България.

На територията на Бургаска област е засилено полицейското присъствие, повишени са мерките за сигурност в хотелите, в които са отседнали израелски туристи.

Американският президент Барак Обама е провел телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, изказвайки своите съболезнования във връзка със смъртта на най-малко седем израелци в резултат на терористичния акт, извършен в българския град Бургас, пише "Миг нюз".

Двамата лидери са се договорили страните им да проведат съвместно разследване на нападението. Нетаняху е благодарил на Обама за обаждането и съболезнованията, като е отбелязал, че кампанията на терор по целия свят е водена от Иран и групировката "Хизбулла". "Иран е държавата на международния тероризъм и трябва да отговаря за своите действия", коментира израелският премиер.

В телефонен разговор българският министър-председател Бойко Борисов и израелският му колега Бенямин Нетаняху осъдиха остро трагичния инцидент. По време на разговора премиерът изказа пред г-н Нетаняху своите, на правителството и на българския народ, искрени съболезнования към близките на загиналите днес в страната ни израелски граждани.

Бойко Борисов увери своя колега, че властите в България вземат всички мерки за разкриването на организаторите и изпълнителите на престъплението и за изправянето им пред съда. От своя страна министър-председателят на Израел благодари на г-н Борисов за бързата реакция и положените от правителството и българските власти усилия за осигуряването на навременна помощ за пострадалите, както и за работата на службите и специалистите по изясняване на обстоятелствата, довели до трагичния инцидент.

От разговора стана ясно още, че в България вече са пристигнали служители на израелските служби за сигурност, специализирани в разкриването на подобни престъпления, които ще съдействат в разследването на българските си колеги.

Снощи министър-председателят Бойко Борисов посети мястото на инцидента с взривения автобус.

Трима от тежко пострадалите при атентата израелски туристи бяха транспортирани с линейки до столицата за лечение.

Според непотвърдена версия един от загиналите е авторът на атентата. Той е мъж с дълга коса, пристигнал от САЩ и изчакал израелските туристи на аепорорта. Камери за наблюдение са го заснели да обикаля автобуса час преди атентата.

При проверка се оказало, че той притежава документи на жител на американския щат Мичиган, но проверка на ЦРУ и ФБР е установила, че те са фалшиви. Очаква се ДНК-експертиза да потвърди версията.

http://www.24chasa.bg

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАЯТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Започва международно разследване на жестокия атентат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди