изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:13 EEST
Отлъченият от ГЕРБ Димитър Аврамов вече не е депутат    
Парламент Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов, който беше арестуван за търговия с влияние, за което е получил 100 000 лева. Вчера от управляващите изключиха от партията колегата си от Монтата и го призоваха сам да подаде заявление, че се отказва да бъде депутат.

Днес председателят на Народното събрание Цецка Цачева прочете заявление от Аврамов, което той е написал, след като вчера беше освободен от ареста. Той  е заявил: „Подавам оставка като народен представител. Желая пълномощията ми да бъдат прекратени предсрочно с решение на Народното събрание”.

„За” гласуваха 125 депутати, „против” – 3, 4 – „въздържал се”, предаде "Фокус".

Така Аврамов вече не се ползва с имунитет и прокуратурата може да му повдигне обвинение за търговия с влияние, за което законът предвижда до 6 г. затвор.

Вчера арендаторът, който е бил изнудван от депутата, разказа, че той му е поискал два пъти по 50 000 лева и 3000 дка от земите му, с обещанието, че ще осигури политически чадър, за да няма проблеми с областната служба и кмета на селото при разпределянето на земята.

Историята започнала в началото на юли, когато две арендаторски фирми се спречкали за реколтата от блок с рапица в землището на село Стубел. Единият от земевладелците още тогава подал сигнал пред министъра на земеделието Мирослав Найденов и Националната служба "Земеделие" за нарушения на директорката на областна служба "Земеделие" в Монтана при разпределението на земята.
"Но нашият министър, понеже е добър по откриванията и дегустациите, случаят просто го коментира като "балкански нрави", просто го заобиколи. Добре е човекът, не го интересува, дигнал е 15 кила, докато е министър”, възмути се вчера изнудваният арендатор.

„Аз разбрах за този скандал, който се коментира, на откриването на жътвата", коментира днес Найденов. "Когато журналистите ме питаха - как ще коментирам случая с побоя, моят отговор беше, че по никакъв начин не трябва да бъде толерирано самоуправството. Надявам се, органите, които са сезирани - тъй като на мястото са били полиция, жандармерия - да си свършат работата, и виновният да си получи наказанието. Побоищата и подобни прояви - това са балкански нрави”, добави той.

Министърът каза още, че е научил от медиите за ареста на Димитър Аврамов. "Нямам някакви специални отношения с него. Той е депутат, член на Комисията по земеделие. Иначе не виждам какво по-специално да бъде отношението на един министър към един депутат", каза Найденов.

 


Сходни връзки

Отлъченият от ГЕРБ Димитър Аврамов вече не е депутат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди