изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:54 EEST
Шабленка получи условно наказание, заради изтеглени суми от чужда банкова карта и вещно укривателство    
Ред и сигурностНаказание 1 година и 4 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 100 лв. наложи Окръжен съд – Добрич, на 33-годишната Снежана Д. П. от гр. Шабла. Тя бе призната за виновна в две престъпления – ползване на чужд платежен инструмент и вещно укривателство.

На 30.11.2011 г. в гр. Шабла, при условията на продължавано престъпление, е използвала чужд платежен инструмент – дебитна карта, собственост на гражданка на Варна, и на четири пъти без нейно съгласие е изтеглила от банкомат общо сумата 1250 лв. от сметката на титуляра и деянието не съставлява по-тежко престъпление. Същия ден в гр. Шабла, с цел да набави за себе си имотна облага, е придобила дамска чанта с намиращите се в нея връзка с лични вещи и сумата от 200 лв., на обща стойност 297 лв., за които е знаела, че са придобити от малолетния й син, чрез извършено от него общественоопасно деяние. Причинените материални щети са възстановени.

Окръжен съд – Добрич, допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие, след като Снежана П. призна вината си, фактите и обстоятелствата в обвинителния акт, и даде съгласие да не се събират доказателства в съдебното следствие. Съдът определи наказанието според регламента на този институт като осъди на 2 години лишаване от свобода и наложи глоба в размер на 100 лв. за първото деяние. След като намали с 1/3 това наказание съдът определи тя да търпи 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, което отложи с 3 години изпитателен срок. За второто деяние е осъдена на 1 година лишаване от свобода, което е намалено с 1/3, а изтърпяването му е отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдът определи тя да търпи най-тежкото от двете наказания и присъедини към него финансовата санкция.

По делото е установено, че на 30.11.2011 г. Снежана Д. П. и трите й деца минали по улица в Шабла край спря товарен микробус, собственост на варненска фирма. Най-малкия й син – на 7 години вървял, след останалите. След като отминали спрения автомобил, Снежана П. и двете по-големи деца, чули забързани стъпки и видели 7-годишното момче да бяга към тях в ръце с черна дамска чанта. То казало на майка си, че е откраднало чантата от микробуса. Майката проверила съдържанието й, намерила дебитна карта и прикрепено към нея листче със записан ПИН-код. Тя взела дебитната карта, а чантата дала на децата и им наредила да я отнесат в дома им.

Снежана П. тръгнала към банкомат, а по пътя тя срещнала брата на съпруга си и му предложила да я придружи. Първоначално изтеглила 50 лв. След това установила, че в банковата сметка са останали още 2600 лв. С три поредни транзакции подсъдимата изтеглила още по 400 лв. Така тя придобила общо 1250 лв. от дебитната карта.

На девера си обяснила, че съпругът й е изпратил парите от чужбина. Дала му 600 лв., след което закупила хранителни продукти от близкия магазин. Когато се прибрала у дома си, установила, че седемгодишният й син е изгорил дамската чанта с всички намиращи се в нея пари и документи, а ключовете на потърпевшата е изхвърлил във външна тоалетна. След като изтеглила 1250 лв. Снежана П. унищожила открадната дебитна карта и я изхвърлила в контейнер за смет.

Пострадалата варненка установила кражбата след като получила SMS-и за извършените транзакции и уведомила полицията.

Снежана П. има начално образование, семейна е, работи, не е осъждана.

Присъдата на Окръжен съд – Добрич, може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок.  

19.07.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Шабленка получи условно наказание, заради изтеглени суми от чужда банкова карта и вещно укривателство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди