изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:58 EEST
3 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок ще търпи 19-годишен ученик    
Ред и сигурностНаказание 3 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще търпи 19-годишният Атанас Ян. Георгиев след като Окръжен съд – Добрич, групира наложените му наказания по две присъди.

 

На 19.06.2012  г. Районен съд – Добрич, е одобрил сключеното между Георгиев и Районната прокуратура споразумение, за решаване на наказателно му дело за опит за кражба. Той е признат за виновен и е наказан с 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок.

На 09.07.2012 г. Окръжен съд – Добрич, одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на дело за опити да прокара в обръщение две подправени банкноти по 20 лв. С него му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца с 3 години изпитателен срок.

 След като се запозна с приетите по делото доказателства и становищата на Окръжна прокуратура – Добрич, и на адвокатите на Георгиев, Окръжен съд – Добрич, установи, че деянията по двете осъждания на младежа са извършени преди да има влязла в сила присъда, докато е имал статут на неосъждан. Налице са добри характеристични данни за него и за семейството му и се установява, че му предстои да завърши средно образование и в момента работи. Съдът взе предвид, че двете престъпления са останали в стадия на опита и от тях не са настъпили вредни последици. Тези обстоятелства мотивираха съда да приеме, че определеното общо наказание трябва да бъде търпяно при изпитателен срок от 3 години и не следва то да бъде увеличавано. 

Георгиев живее в с. Одринци, община Добричка, ученик в 12 клас, не е семеен, работи, няма предишни осъждания.

Определението на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен срок.  

19.07.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

3 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок ще търпи 19-годишен ученик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди