изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:18 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Две кражби са регистрирани на територията на РУП Каварна. Служители на РУП Албена, разкриха две кражби регистрирани на територията на курортния комплекс. Криминалисти издирват извършителите на две измами над граждани от областта.



 

-          На 18 юли е получено съобщение за кражба на трансформаторно масло и медни елементи от трафопост в гр. Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

-          На същата дата е получен сигнал за кражба от частен дом в село Септемврийци. При оглед на място е установено, че неизвестен извършител за времето от 16 до 18 юли е извършил кражба на метални части. Образувано е досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

 

            Служители на РУП Албена, разкриха две кражби регистрирани на територията на курортния комплекс.

-          На 17 юни, в РУП Албена, лично се тъжи 20-годишната Д.Ц. от гр. Ямбол затова, че около 4:30 часа е извършена кражба на мобилния й телефон от заведение на територията на К.К. Албена. След проведени оперативно – издирвателни мероприятия е разкрит  извършителя на кражбата – С.С. (19г.) от село Паскалево.

-          Установени са й извършителите на кражба регистрирана на 9 юли, от хотелска стая в к.к. Албена. Това са криминално проявените Ж.Ж. (28г.) и М.Н. (34г.) и двамата от град Добрич. На 9 юли двамата са проникнали в хотелска стая и са извършили кражба на мобилен телефон и фотоапарат, собственост на молдовски гражданин.

 

-На 18 юли в РУП Генерал Тошево, е регистрирано ПТП по третокласен път между селата Кардам – Чернооково. Пристигналите екипи, установяват, че лек автомобил „Фолксваген”, управляван от В.П. (21г.) от с. Оброчище, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се удря в крайпътно дърво. В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети по автомобила.

При оглед на местопроизшествието, се установява, че в близост до ПТП, е пръснато неустановено количество пшеница. Последвалите проверка на служителите на РУП Генерал Тошево, установява, че водачът на МПС, заедно с М.Р. (26г.) от село Чернооково, са извършили кражба на 19 чувала с пшеница от склад в с. Кардам.

 

            Криминалисти издирват извършителите на две измами над граждани от областта.

 

            -На 18 юли около 15:00 часа, на домашния телефон на 82-годишния А.Р., от село Безмер се получава обаждане. Вдигайки телефонната слушалка, възрастния мъж чува жена която плаче. Същата се представя за дъщеря му и казва, че са необходими средства за операция, тъй като си е счупила крака. В последствие разговора продължава мъж, който се представя за лекар и заявява, че за да се осъществи операцията са необходими 9 000 лева. Мнимият доктор, казал, на А.Р., че ще изпратят санитар, за да вземе колкото пари има в момента. Възрастния мъж приготвя сумата от 2 000 лева, които малко по-късно предава на непознат мъж пред дома си.

            Полови час по-късно, решава да позвъни на телефона на дъщеря си. В разговор с нея установява, че е станал жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

 

            -Сходен случай е регистриран и в село Коларци около 13:30 часа.

На домашния телефон на 78-годишната Р.Ж. се получава обаждане. Отново плачещ женски глас, представящ се за дъщерята на измамената и последвал разговор с мним лекар, успяват да въведат в заблуждение й възрастната жена. Р.Ж., успява да събере сумата от 1000 лева, които по-късно предава пред дома си на непознат мъж.

 

            ОД НА МВР, за пореден път апелира гражданите:

            Не се доверявайте, не давайте пари на непознати хора!
При всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефон
112.

           

 

             През изминалото денонощие, Контролните органи са съставили, 44 акта и 41 фиша. Регистрирани са 4 пътно – транспортни произшествия.

 

-          На 18 юли в 8:30 часа в гр. Добрич, на кръстовището между улица „Сан Стефано” и улица „Иван Вазов” е настъпило ПТП.

Товарен автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, управляван от С.Д. (28г.), извършвайки маневра, отнема предимство и удря с предна лява част на автомобила пресичащата пешеходка Р.Я. (52г.) Вследствие на удара, пешеходката получава фрактура на раменна става. Настанена е в „Ортопедия” на МБАЛ гр. Добрич без опасност за живота. Взети са кръвни проби по надлежния ред с протоколи за медицинско изследване и на двамата участници в ПТП.

 

            На територията на ОД МВР Добрич, през изминалото денонощие са регистрирани 3 пожара без материални загуби.

            19 юли 2012 г.                                                ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди