изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:54 EET
КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ДВОРЕЦА” СЪДИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ФИРМА    
Ред и сигурност

Гражданско дело, образувано по исковата молба на ДКИ „Културен център „Двореца” срещу „Полиарт” ООД – с. Арбанаси, община Велико Търново, разглежда вчера Районният съд в Балчик. От пресцентъра му информираха, че структурата на културното министерство иска дружеството да бъде осъдено да заплати сумата от 6 908 лв. и законната лихва върху нея.

Балчик - Двореца Балчик, Двореца, под магнолията Балчик - Двореца



То претендира, че по договор от 2005 г. „Полиарт” ООД от свое име и за своя сметка срещу възнаграждение, управлява и осъществява дейността на изложбена зала – галерия, във вила „Тихо гнездо” и тунела. И двете са на територията на държавния културен институт в Балчик. С анекс към договора, срокът на действие е бил удължен от 3 на 5 години. Предвидено било той  автоматично се продължава за следващи 5 години.

На 10 февруари 2010 г. договорът изтекъл, но след като никоя от страните не възразила за неговото прекратяване със седемдневно писмено предизвестие, той автоматично е бил продължен за нови 5 години до 2015 г.

Според договора, „Полиарт” ООД трябва да постига и отчита предварително прогнозирана годишна печалба на възложителя в размер на 3 000 лв. Това трябвало да става на две равни вноски, като първата се плати към 1 април, а втората към 31 август на текущата година. От ДКИ „КЦ „Двореца” твърдят, че дружеството не е отчело втората вноска за 2009 г., двете вноски за 2010 г. и първата за 2011 г., или общо 6000 лв.  Лихвата е изчислена на 908 лв.

От „Полиарт” ООД пък твърдят, че предявеният иск е неоснователен. С анекс към договора от 2005 г. страните са постигнали съгласие дължимата сума да се приспада от стоки, дълготрайни материални активи, материали или възложена работа по договореност между тях. Фирмата е отдавала под наем на ДКИ „КЦ „Двореца” кабинки за спасители и други плажни пособия и извършила рамкиране на 64 броя картини. За двете дейности тя имала издадени фактури. Поради това „Полиарт” моли съдът да постанови, че няма дължими суми към ДКИ „КЦ „Двореца”. НДТ

 


Сходни връзки

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ДВОРЕЦА” СЪДИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ФИРМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди