изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:43 EET
Взривът 3 кг – наш е, камикадзето с пъстри очи от арабски произход    
НовиниВсе още се издирва самоличността на съучастника от българска страна на камикадзето, което се взриви на Летище Бургас. Според източници на Бесове.бг човекът бил от елховското село край турската граница Лесово, където има ГКПП за южната ни съседка и много запустели къщи. Дали обаче съучастникът му е постоянно живеещ там или е наел някоя от къщите, не знаем. Разпитват се всички жители в околностите, но те не са много. Взривът е самоделно изготвен.

 Тежал е 3 кг и в момента, в който е дръпнат предпазителя е висял в областта на гръдния кош на камикадзето. Според данни на участници на приключилата днес аутопсия, главата е напълно съхранена, също така ръцете и краката. Тялото обаче е разкъсано. ДНК профилът вече се върти в масивите на чуждите разузнавателни служби. Самоличността на самоубиеца не е установена. Косата му е черна, 10 см., права. Ходел е с перука, която също е намерена – на 25 метра от автобуса. Кожата му е бяла, очите пъстри. На пръв поглед има европеидни черти, но експертите са категорични, че има арабски произход. Ръстът му е 182 см.

Атентаторът изобщо не се е качвал в автобуса, не е слагал експлозива в багажното, стоял е до автобуса откъм задната му част. Бомбата е задействана отвън, той самият е стоял там. Най–тежко пострадалите са в задната част на автобуса. Последните 4 дни преди атентата камикадзето обикаляло между Равда и Поморие. Дал на таксиджия 100 лева за 10-15 километра разстояние.

Най-интересното от аутопсията днес е, че присъствалите български лекари не са докоснали главата на атентатора. Върху нея са работили израелските им колеги по религиозни причини. Нашите са изследвали взетите биопсии.

Фотороботът, който днес се разпространява от полицията в Равда отговоря на друго описание – на мъж с къса коса, 1 см., с черни очи. Предполага се, че това е съучастникът на атентатора. http://besove.bg/

 


Сходни връзки

Взривът 3 кг – наш е, камикадзето с пъстри очи от арабски произход | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди