изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:49 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалите почивни дни са регистрирани 15 криминални престъпления.



           

Служители на Второ РУП Добрич задържаха криминално проявен за взломна кражба.

 

-          След проведени оперативно издирвателни мероприятия на 19 и 20 юли, служители на Второ РУП Добрич установиха извършител на взломна кражба. За срок от 72 часа е задържан криминално проявения Б.М. (40г.) от село Паскалево, за кражба на битова техника от частен дом в село Паскалево. Вещите обект на кражбата са намерени и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава.

 

 

Полицаи от РУП Албена, задържаха 25-годишен варненец за притежание на наркотични вещества.

 

-          На 22 юли. Около 0:50 часа при провеждане на специализирана полицейска операция, на КПП с. Църква е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. При последвал обиск в дрехите на Д.М. (25г.) е открито и иззето найлоново пликче съдържащо суха тревна маса около 5 грама. Същата при направения полеви нарко – тест е реагирала на наркотично вещество - канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

-          На 23 юли в Първо РУП Добрич за притежаване на наркотични вещества, са задържани М.С. (27г.) от гр. Добрич и Д.М. (34г.) от гр. София.

 

             През изминалите почивни дни, Контролните органи са съставили, 119 акта и 156 фиша.

-          На 22 юли около 5:10 часа на КПП в К.К. Албена, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство е установено, че 22 – годишния Г.К. от гр. Балчик управлява МПС с 1.25 промила. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Албена.

 

Регистрирани са 11 пътно – транспортни произшествия.

           

-          На 20 юли в 21:45 часа във Второ РУП е получено съобщение за настъпило ПТП по главен път село Ловчанци посока село Смолница. Водач на лек автомобил „Фолксваген”, поради отклоняване на вниманието си, се блъска в каруца, без светлинни сигнали. Вследствие на удара, водача на пътно превозното средство И.И. (39г.) от с. Смолница, пада от каруцата в дясно по посока на движението. Настанен е в неврохирургия на МБАЛ гр. Добрич с охлузни рани и без опасност за живота.  Водачът на МПС, А.А. (32г.) от гр. София е с отрицателна проба за алкохол. Съставен е акт за установяване на административно нарушение.

 

-          На 22 юли в 10:45 часа във Второ РУП, е получено съобщение за настъпило ПТП по главен път гр. Добрич посока гр. Варна. 56 – годишния водач на лек автомобил „Мерцедес” със силистренска регистрация, предприема завой на ляво посока стопански двор. При извършване на маневрата, движещия се зад него лек автомобил „Фиат” с разградска регистрация се блъска челно в лявата странична част на мерцедеса. Водачът на Фиата В.Н. (34г.) от гр. Кубрат е настанен в хирургично отделение на МБАЛ гр. Добрич с натъртвания на гръден кош, пътуващата до него на предна дясна седалка А.И. (42г.) е настанена в неврохирургия с порезна рана на главата. И двамата пострадали са без опасност за живота. По първоначална информация, причината за пътния инцидент е несъобразената скорост на лекия автомобил марка „Фиат”. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП гр. Добрич.

 

            Пожарната обстановка на територията на ОД МВР Добрич, през изминалите дни е била сравнително спокойна. Регистрирани са 16 пожара без материални щети.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди