изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:53 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 23-годишен, разследван за кражба на пари    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на 23-годишния Красимир Р. Ат. от с. Смин, община Шабла. На 16.07.2012 г. той е привлечен като обвиняем от Районно управление „Полиция” в Ген. Тошево, за това, че на 01.12.2011 г. в с. Конаре, община Ген. Тошево, при условията на повторност и в немаловажен случай, е отнел пари – 1100 лв. от владението на жител на с. Конаре, без негово съгласие и с намерение да ги присвои. Красимир Ат. и други лица помогнали на пострадалия да прибере дърва за огрев. Няколко дни по-късно той открил, че парите липсват от дома му.

 

Деянието е сторено в срока на изпълнение на пробационните мерки, наложени на Красимир Ат. по предходно осъждане. Той е осъждан два пъти за кражби, няма образование, работи. Районен съд – Ген. Тошево, е наложил на 23-годишния мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивния съд. Той посочва, че има семейство с малки деца, които е нуждаят от неговите грижи.  Адвокатът на Красимир Ат. моли да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, тъй като той има постоянен адрес, не се е укривал от органите на МВР, оказвал е съдействие за разкриване на деянията, за които е бил привлечен да отговаря, изпълнява пробационните си мерки и трябва да се грижи за семейството си.  Представителят на държавното обвинение се противопостави на искането. Той смята, че събраните доказателства водят до извод за авторство на Красимир Ат. на деянието, за което е привлечен да отговаря и съществува опасност той да извърши ново престъпление. Той е направил третата кражба при влязло в сила наказание и деянието се явява сторено при повторност. При тези обстоятелства Наказателно-процесуалният кодекс предвижда задължително задържане на обвиняемия.Прокурорът изрази и становище, че при извършване на престъплението, за което е привлечен да отговаря, 23-годишният е бил наясно какви ще бъдат последиците за семейството му. Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.

 

23.07.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 23-годишен, разследван за кражба на пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди