изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:49 EEST
Първо осъждане на работещ в фирма за поддръжка на пътищата    
Новини

Наказание 6 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, получи 54-годишния Георги Г. Димитров от гр. Добрич, след като Окръжен съд – Добрич, одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за приключване на делото в досъдебното производство.



Димитров е признат за виновен в това, че на 23.02.2011 г. по път от републиканската пътна мрежа, свързващ градовете Добрич и Силистра, близо до разклона за с. Малка Смолница, община Добричка, поради немарливо изпълнение на правно регламентираната дейност /с издадените през 2009 г. и одобрени от изпълнителния директор на „Национална агенция „Пътна инфраструктура” „Технически правила и изисквания за поддържане на пътищата”/, представляваща източник на повишена опасност – зимно поддържане на път от републиканската пътна мрежа, изразяващо се в опесъчаване на пътя, поради заледяването му, причинил смъртта на 41-годишен мъж. По същото време и на същото място, поради немарливо изпълнение на тази дейност, е причинил на 37-годишен мъж три средни телесни повреди на двете му ръце и шест телесни повреди на друг 37-годишен, две от които са довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.

Това е първо осъждане на работещ в фирма за поддръжка на пътищата за немарливо изпълнение на задълженията му. Окръжен съд – Добрич, допусна делото да приключи по този ред, след като Димитров призна вината си и заяви, че приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда. Той има средно образование, семеен е, работи, не е осъждан.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, уточнява, че на 23.02.2011 г. пътят Добрич – Силистра, е бил заледен и неопесъчен. Тримата пострадали са пътували в микробус. Поради заледяването той се отклонил наляво и се блъснал навлязлата в лентата за насрещно движение, поради поледицата, лека кола. Микробусът се обърнал, а впоследствие бил бутнат от тежкотоварен камион.  

23.07.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Първо осъждане на работещ в фирма за поддръжка на пътищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди