изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:57 EEST
Николай Младенов: Няма да посочваме виновни, докато не приключи разследването    
Новини
Въпреки официалната израелска позиция, че Хизбула стои зад атентата в Бургас, България няма да сочи виновник преди да е приключило разследването. Това заяви в Брюксел министърът на външните работи Николай Младенов, цитиран от БНР.Там той ще представи информация за последните събития пред Съвета по външни работи, а по-късно ще има среща и с израелския си колега. Авигдор Либерман е в Брюксел, където ще се опита да убеди външните министри от ЕС Хизбула да бъде включена в списъка на терористичните организации.



Израелският премиер Бенямин Нетаняху вече заяви, че неговото правителство разполага с напълно потвърдени разузнавателни сведения, че атентатът миналата сряда срещу израелски туристи в България е извършен от ливанската радикална групировка Хизбула, която е подкрепяна от Иран.

Българският външен министър обаче каза, че ще се въздържа от коментар по този въпрос, докато не приключи разследването. Дотогава България няма да сочи Хизбула и като отговорна за терористичния акт.

"Докато не приключи нашето разследване, ние няма да посочваме с пръст никой виновник, в крайна сметка разследването в България се извършва от българските власти, със съдействието, разбира се, на израелските им колеги. Вече се включи в работата на българските групи и Европол. Първият ни приоритет в момента е да установим движението на предполагаемия самоубийствен атентатор, за да може да се установят всички връзки, които най-вероятно ще стигнат отвъд нашата държава", коментира Николай Младенов.

На въпрос как терористичният акт у нас се вписва в растящото напрежение между Сирия и Израел заради Хизбула, Николай Младенов отговори, че "това, което се случи в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия. Това е атака срещу израелските граждани, израелските интереси, каквито атаки е имало неведнъж не само в нашия регион, но и в много далечни краища на света".

Във вторник министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне в Министерския съвет с Джон Бренън, съветник на американския президент Барак Обама по въпросите на националната сигурност и борбата с тероризма.
След разговорите двамата ще дадат официални изявления пред медиите, съобщиха от правителствената пресслужба.

В около 30-минутен телефонен разговор Бойко Борисов и американският президент Барак Обама са обсъдили миналия петък терористичния акт на летище "Сарафово" край Бургас. Двамата са изтъкнали "добрата съвместна работа по случая на екипите от българските и американските служби за сигурност, която продължава и в момента".   www.dir.bg

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ



 


Сходни връзки

Николай Младенов: Няма да посочваме виновни, докато не приключи разследването | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди