изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:30 EET
ОЧАКВА СЕ МНОГО ДОБРА РЕКОЛТА ОТ СЛЪНЧОГЛЕД В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
Земеделие

Очаква се много добра реколта от слънчоглед в Добричка област - между 200 и 300 килограма от декар, съобщи селекционерът по маслодайната култура в Добруджанския земеделски институт главен асистент д-р Галин Георгиев, цитиран от БТА.



Регионът е сред най-големите производители в страната на маслодайното семе като площите с културата тази година надхвърлят 981 000 декара. През миналото лято комбайните ожънаха 913 000 декара масиви.

Посевите са в много добро състояние, в края на цъфтежа и началото на млечната зрялост при нормална запасеност от влага на почвата, коментира научният работник. По думите му само в отделни землища, където е паднала градушка, има опасност от болести по растенията.

Заради сушата в страни от Черноморския басейн се очаква подобно на пшеницата и изкупната цена на слънчогледа в началото на жътвената кампания да се повиши, каза селекционерът. Той припомни, че през миналото лято изкупуването на слънчогледа е започнало от 650-700 лева за тон, очаква се ръстът в цената да достигне около 15 на сто. Жътвата на слънчогледа в региона ще започне както е обичайно - в края на август или началото на септември, посочи селекционерът. НДТ

 


Сходни връзки

ОЧАКВА СЕ МНОГО ДОБРА РЕКОЛТА ОТ СЛЪНЧОГЛЕД В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОЧАКВА СЕ МНОГО ДОБРА РЕКОЛТА ОТ СЛЪНЧОГЛЕД В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ
Автор: Anonymous да 2012-07-25 @ 09:12 EEST
А,така кажете им го1Да не вземат да реват после,че реколтата е слаба.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди