изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:55 EET
13 ОТЛИЧНИЦИ СЪС СТИПЕНДИИ ОТ ВСУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР"    
Образование13 са победителите в националния конкурс за написване на есе на тема: „Аз ще уча и ще успея в България”, които получават право да се запишат в избраната специалност и да се обучават със стипендия на варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

 Решението за това е на Академичния съвет и ректора на висшето училище проф. д. и. н. Анна Недялкова, като стипендията покрива на 100 процента годишната им такса за първи курс, съобщиха от висшето училище.

Стипендиантската програма е част от социалната мисия на университета да подпомага усилията на младите хора да повишават своето образование и конкурентоспособност на пазара на труда. В конкурса можеха да участват кандидат-студенти от цялата страна, които са завършили средното си образование в България през тази учебна година и дипломата им е с отличен успех.

Средният успех на победителите е от „Отличен 5.52” до „Отличен 5.85”, като кандидатите са от София, Пловдив, Варна, Генерал Тошево и Стара Загора, подчертаха от университетската комисия, която оценяваше изпратените есета.  Желанието на стипендиантите е да следват „Психология”, „Право”, „Архитектура”, „Строителство на сгради и съоръжения”, „Дизайн за архитектурна среда”, „Защита на националната сигурност” и „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”.

Специалностите са част от общо 19 бакалавърски програми, които ще се изучават през новата академична година във ВСУ „Черноризец Храбър”, обясниха от университета. И добавиха, че всички останали студенти след завършване на първия семестър имат възможност да кандидатстват за финансово подпомагане по общия ред и условия на висшето училище. Практиката на ВСУ „Черноризец Храбър”, на Ректора и на Настоятелството на университета е да предоставя лични годишни стипендии на социално слаби или изявени студенти, както и да приема заплащане на разходите за образование от фирми и браншови организации срещу договор за постъпване на работа след дипломирането. НДТ

 


Сходни връзки

13 ОТЛИЧНИЦИ СЪС СТИПЕНДИИ ОТ ВСУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди