изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:54 EET
БЪЛГАРИ И ИТАЛИАНЦИ ДОГОВАРЯХА СЪВМЕСТНА РАБОТА    
НовиниМиналата седмица се проведе среща между Камарата на строителите в България – Областно представителство Добрич, която бе организирана от председателя  Илия Михайлов и УС и италианските "Групо Мелфи" и "Рестинг Йист Юръп", с участието на 8 проектантски фирми. В рамките на срещата, както НДТ съобщи, са анализирани различните възможности за сътрудничество в сферата на обществените поръчки на територията на цялата област Добрич.

 Председателят на добричката камара заяви, че местните строителни фирми са заявили готовност за обединяване в консорциум с италианските партньори, за да подсигурят по-голяма оперативност на цялата територия на региона, а "Групо Мелфи" са поели ангажимент да предоставят своите ноу-хау и организация, свързани със специфични отрасли като енергия и околна среда. "Рестинг Йист Юръп" пък са заявили готовност да бъдат технически координатор на бъдещите предприемачески инициативи, добави Михайлов, който е открил срещата и е припомнил на участниците в нея подписания през септември м.г. договор за сътрудничество между КСБ-ОП - гр. Добрич, и италианската асоциация ОИЧЕ на Конфиндустрия Италия.

На срещата е присъствал зам.-кметът на Добрич, арх. Пламен Ганчев, който е илюстрирал как евентуалното това сътрудничество може да определи и въздействието върху заетостта на територията на общината Добрич.

Инж. Стефано Миняни, технически директор на "Рестинг Йист Юръп", е обрисувал възможното развитие на сътрудничеството между групата от предприемачи "Групо Мелфи", представена от техническия директор инж. Николо Чикотели, и от инж. Джузепе Агатиело, отговорно лице в техническия отдел. "Групо Мелфи" развива през годините значителен оперативен капацитет в различни области в сферата на строителството, управлението на мрежи от газопроводи, пречистване на води и обновяеми източници на енергия в Италия и чужбина – Румъния и Катар.

Особено в сферата на околната среда "Групо Мелфи" може да предложи изключителен професионализъм и оперативност, постигащи висок стандарт на качество. Философията, която отличава мисията на групата е да насърчава директното участие на местните продуктивни структури и да си сътрудничи с тях, за да промотира наличните ресурси. От българска страна фирмата –посредник "Д енд Ф Консулт" е била представена от инж. Стефан Георгиев. НДТ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИ И ИТАЛИАНЦИ ДОГОВАРЯХА СЪВМЕСТНА РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди