изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:13 EEST
Сахарските жеги пристигат и у нас    
Времето
Горещ северноафрикански вятър е виновен за жегата не само у нас, но и в цяла Европа. Пак той ще довее у нас и още по-адските жеги в началото на август, прогнозират метеоролози.
Candice Cassidy 108 Francesca Frigo 44 Ciara Price 043


Още на 5-6 от следващия месец температурата ще закове 42-43 °, а дотогава ни чакат също пек и жега. Това се дължи на сухи и горещи въздушни маси, проникващи в страната, които ни връхлитат от Северна Африка.

Опасно горещото време обаче ще се задържи само няколко дни, след това леко ще захладнее. Очаква се целият август да е жежък като отминаващия юли, убедени са спецовете по времето.

Температурите, които днес удариха няколко рекорда в страната, се покачват с градус-два всеки ден и най-горещо ще е през уикенда. Тогава живакът ще достигне 36-38 ° на сянка. Най-топло ще е в Сандански, Хасково и Кърджали. На 30 юли и 1 август ще захладнее с няколко градуса, които може и да не се усетят чувствително./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сахарските жеги пристигат и у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди