изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:09 EEST
ДЕЗИНФЕКТАНТ В ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА “ЦИТРОГАРД”    
ЗдравеНаличие на неразрешен за влагане в храни дезинфектант е установен в хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс, произведени от „Цитросепт” ЕООД и „Цитрогард” ЕООД, сочат резултатите от официалните проби, взети от Българска агенция по безопасност на храните и изследвани в акредитирана лаборатория в Хамбург – Германия.

 От агенцията съобщиха, че след получен сигнал по-рано този месец, за наличие на дезинфектант в хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс, БАБХ е поставила под възбрана цялото налично количество от добавката в страната. Взети са официални проби от инспектори на БАБХ и изпратени за лабораторно изследване в акредитирана лаборатория в Хамбург. Резултатите са потвърдили наличие на Бензетониум хлорид, неразрешен за влагане в храни дезинфектант. „Ще информираме прокуратурата, тъй като за мен това е криминално деяние“ допълни д-р Йордан Войнов – изпълнителен директор на БАБХ.

Преди три седмици Българска агенция по безопасност на храните предприе действия по изтеглянето на всички налични количества от хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс от търговската мрежа, към момента са изтеглени близо 5000 опаковки, които ще бъдат унищожени. По случая се води разследване и от Икономическа полиция и Прокуратура.

От агенцията уведомяваме всички потребители, които са закупили от хранителните добавки Цитросепт джуниър плюс и Цитогард, произведени от фирмите „Цитросепт” ЕООД или „Цитрогард” ЕООД, да се въздържат от консумация. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЗИНФЕКТАНТ В ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА “ЦИТРОГАРД” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди