изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:15 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 10 криминални престъпления.



 

-          Около 10:20 часа на 25 юли, е получено съобщение от дежурен диспечер към национална система 112, за проникване в апартамент в гр. Добрич. По данни на тъжителката, за времето от 2:00 часа до 7:00 часа на 25 юли, неизвестен извършител е проникнал в дома й, и е извършил кражба на лаптоп и три мобилни телефона. Започнато е досъдебно производство.

-          На 25 юли в РУП Балчик, лично се тъжи А.Я. (45г.), за взломна кражба в частен имот в село Гурково. По данни на тъжителя, за времето от 15:30 часа на 24 юли до 9:30 часа на 25 юли, неизвестен извършител е проникнал в имота му и е извършил кражба на сума пари. Работата по случая продължава.

 

Контролните органи са съставили 32 акта и 67 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

           

            Регистрирани са 6 пътно транспортни произшествия.

 

-          На 25 юли, около 21:40 часа, в района на град Балчик, в неосветен участък от пътя, е регистрирано пътно транспортно произшествие. Пътно превозно средство с животинска тяга, управлявано от Р.М. (36г.) от гр. Балчик, не осигурява нужният контрол на управляваното от него ППС, което внезапно застава напречно на пътното платно. Вследствие на маневрата, приближаващия зад него товарен автомобил „Нисан Ванете”, при опит да предотврати ПТП, се удря с предна дясна част каруцата. В резултат на инцидента, е пострадала возещата се в каруцата А.И. (35г.) от гр. Балчик. Същата е откарана в ЦСМП гр. Балчик с диагноза комоцио и натъртвания, без опасност за живота. Малко по-късно е освободена за домашно лечение. В резултат на ПТП са нанесени и значителни материални щети по моторното превозно средство. Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство, което отчита отрицателен резултат. Каруцата е била необозначена със съответните светлоотразителни знаци за движение през нощта. На водача на ППС с животинска тяга е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

 

-          На 25 юли в 4:20 часа в РУП Албена, е получено съобщение за настъпило ПТП в село Кранево. Изпратен е незабавно автопатрул на мястото на инцидента. Служителите на РУП Албена, установяват, че лек автомобил „Шевролет” , управляван от Х.П (34г.) от гр. Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост допуска ПТП. Автомобила преминава лентата за насрещно движение и се удря в паркиран извън пътното платно лек автомобил „Опел”. При последвалата проверка, водача на МПС не представя свидетелство за управление на МПС. Взетата проба за алкохол с техническо средство, установява наличието на 2.13 промила  в издишания от Х.П. въздух. С протокол за медицинско изследване е взета и кръвна проба по надлежния ред.

 

            На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 3 пожара на сухи треви и отпадъци, оказани са три технически помощи.

 

-          На 26 юли около 3:00 часа в ОУ ПБЗН Добрич, е получено съобщение за пожар на селскостопанска постройка в частен имот в село Бранище. Пристигналите екипи успяват около 7:30 часа да потушат огнената стихия. Към настоящия момент няма информация за причините за възникване на пожара, вследствие на който е унищожена 100м2 покривна конструкция.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди