изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:05 EEST
И петият вот на недоверие към правителството не успя    
ПарламентПарламентът отхвърли петия вот на недоверие към правителството. Гласуваха 210 депутати, 72 подкрепиха искането кабинетът „Борисов" да падне, 136 бяха против, а двама се въздържаха от гласуване.Вотът беше поискан от 74 депутати от БСП, ДПС и независими заради провала на кабинета Борисов в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Това беше петият вот на недоверие към кабинета „Борисов".

Първият неуспешен вот на недоверие - беше през октомври 2010 г., по инициатива на БСП и ДПС, заради здравеопазването.

Вторият, също неуспешен, опит за сваляне на правителството на премиера Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС.

През юли миналата година беше иницииран и третият, отново не минал вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той пак беше на Коалиция за България и ДПС.

В началото на април 2012 Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя.

През януари 2011 г. мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие. www.dir.bg

 


Сходни връзки

И петият вот на недоверие към правителството не успя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди