изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:30 EEST
Пожар засегна 3000 дка в Хасковско и Старозагорско    
НовиниНад 3000 дка горят в Хасковско и Старозагорско - между Гълъбово и Тополовград. Рано в петък БНР съобщи, че са изсечени просеки и пожарът е локализиран. Пожарът е възникнал около 14 часа в четвъртък в стърнища и земеделски земи и обхвана широколистна гора, храсти и сухи треви. Няма риск за населените места в района - огънят е поне на 4 км от най-близките селища.



Спасен е участък между 350 и 600 декара високостеблени иглолистни дървета.

В гасенето на огнената стихия се включиха над 150 души - пожарникари и доброволци. Работят екипи от Хасково, Стара Загора, Харманли, Свиленград, Тополовград. На място има четири верижни машини на „Мини Марица Изток” и около 15-20 пожарни коли.
Допълнително ще се включат армейски части от Хасково и Стара Загора, както и екипи пожарникари от Кърджали и Бургас, съобщи "Фокус".

Причина за пожара е запалил се и изгорял трактор, каза комисар Николай Вълчев, началник на ОД ПБЗН Хасково. С техниката са подготвяни ниви за оране.

Пътният участък между кръстовището Голямата звезда и село Главан бе затворен заради силното задимяване в района, съобщиха от МВР. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Пожар засегна 3000 дка в Хасковско и Старозагорско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди