изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:47 EEST
Цветанов за разследването на атентата в Бургас (обновена)    
НовиниЦветан Цветанов разкри подробности за атентата в Бургас в студиото на БТВ.Човекът, който всички видяхме на камерите е човекът, на когото са направени всички експертизи, Няма съмнения, че той е извършил атентата.

Опитваме се да възстановим лицето на атентатора. Главата му беше в отвратително състояние за обикновения зрител. След обработката снимката ще бъде евентуално разпространена и по българските медии.

Влязал е в страната с фалшив документ, не е издаден в близост в страната. Има коствени доказателства които сочат, че мъжът може последните години може да не е бил в собствената си държава.

Няма да мога да кажа подробности от разследването, посочи Цветанов. Към настоящия момент колегите разполагат с чисто оперативна информация, която не би могла да бъде споделена, защото би могла да възпрепятства разследването и стигането до организацията, която извърши терористичния акт, подчерта Цветан Цветанов.

В терористичния акт на 18 юли в Сарафово нямаше изпреварваща информация от партньорски служби, нямаше информация и от българските служби. България е имала възможност през последните години да реагира много адекватно на постъпила изпреварваща информация от партньорски служби и да се предприемат необходимите мерки за недопускане на осъществяването на терористичен акт, каза Цветанов.

В много от действията си ние не сме запознавали обществото за всеки един предотвратен терористичен атентат. Реално е работено по 15 сигнала за определени лица, които са били с принадлежност към терористична организация. Сигналите са били отработени от службите, които имат съответното отношение.

„Предприеха се терористични атаки, които дадоха един друг поглед върху цялостната световна общественост и в сектора за сигурност на всички държави по света. Допуснаха се атентатите в Мадрид, в Лондон. В Лондон почти всичко е на видеонаблюдение и когато се получи терористичният акт, всички бяха шокирани. Има достатъчно оперативна информация, която се обменя между партньорски служби за предотвратяването или поредица от предотвратени терористични актове на територията на целия свят, точно от тази солидарност и работата, която се върши", добави министър Цветанов.

По думите му за всеки един предстоящ туристически сезон се предприемат определени мерки и действия в партньорство със съответните специални служби. Командироват се служители в курортите, провеждат се срещи сред приключване на сезона, за да се направи цялостен анализ. „От всички комплексни мерки, които са предприети, имаме една по-голяма сигурност на туристическите обекти", заяви Цветан Цветанов.

Може да се предположи, че има допуснати пропуски. От вчерашния дебат при президента на Консултативния съвет за национална сигурност това, което беше възложено и това, което ще извърши изпълнителната власт, респективно Министерски съвет, е да се направи един задълбочен анализ за динамиката на средата за сигурност. Тази динамика е постоянно променяща се.

Очаквайте подробности!

Закрито заседание на парламента за атентата в Бургас

Парламентът ще изслуша на закрито заседание министри и шефове на служби за атентата в Бургас на 18-ти юли.

Пред депутатите по темата ще говорят вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, външният министър Николай Младенов, председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Константин Казаков, директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров и директорът на служба "Военна информация" Веселин Иванов.

Изслушването ще бъде при закрити врати заради класифицираната информация за националната сигурност. http://www.trud.bg/

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Цветанов за разследването на атентата в Бургас (обновена) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди