изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:41 EET
Станишев: Първият референдум е факт    
Парламент

773 447 български граждани не се изплашиха въпреки натиска, въпреки медийното затъмнение, въпреки многото лъжи на ГЕРБ и заявяват, че искат референдум за изграждането на АЕЦ "Белене". Това обяви от парламентарната трибуна в декларация лидерът на БСП Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС.



Приключи гражданската кампания за събиране на подписи в полза на референдум, първият в най-съвременната история на България, който ще бъде проведен. Днес по обяд в Народното събрание ще бъде внесена подписката за референдум за АЕЦ "Белене". Такъв важен въпрос - да се развива ли ядрената енергетика в България, ние искаме да не се решава при затворени врати, каза Станишев.

Сметката за политиката на ГЕРБ, за тяхната арогантност, тоталитаризъм, полицейщина, я плащат българските граждани, заяви още лидерът на БСП. Ясно е, че за последния четвърт век в България не е реализиран нито един мегаиндустриален проект, който да даде тласък на българската икономика, да гарантира енергийната независимост и да направи цените на тока по-достъпни. Такъв е смисълът на проекта "Белене", заяви лидерът на социалистите. Имахме три години абсолютно криволичеща политика на правителството на Бойко Борисов, продължи той. При проект, който има разрешение от ЕК, който има лицензирана площадка, който има практически готов технически проект – от първия ден на това правителство то започна да говори, че проектът няма да се прави, заяви Станишев.

Тази подписка е факт и в нея има необходимия брой подписи по закон, така че нито правителството, нито президентът да могат да откажат, да се надсмеят на българските граждани. Лидерът на социалистите призовава гражданите на предстоящия референдум да вземат активно участие, защото това е истинска демокрация. Това е отговорът на налаганата от ГЕРБ тоталитарна система, заяви Сергей Станишев. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Станишев: Първият референдум е факт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди