изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:50 EEST
Станишев: ГЕРБ са разбойници облечени във власт    
Политика

Управляващите се опитаха по нелеп начин да попречат на хората да пристигнат на Бузлуджа. Това показва какви хора ни управляват, каза лидерът на БСП и президент на ПЕС сергей Станишев на събора на социалистите на Бузлуджа при отбелязване 121-та годишнина от създаването на партията.



Ние сме различни, нашата партия има дълбоки корени. Тези, които днес са на власт трябва да знаят и всички пътища да затворят, пак ще стигнем на Бузлуджа на тази дата. Никой не може да ни спре. Събираме се на тази историческа поляна да сверим нашия часовник с това, което се случва в България и да почерпим сили, вяра, мъдрост и енергия за бъдещето. Били сме тук в моменти на върхови победи на нашата партия, били сме тук и в моменти на поражения и тежки изпитания, за да покажем, че те не могат да ни откажат от нашата кауза и ние пак сме тук, каза още лидерът на социалистите. Преди 3 г. бяхме тук в друго състояние – бяхме тежко бити на изборите. Много българи повярваха в ГЕРБ и Борисов и мнозина сред нас се питаха ами какво, ако тези действително дадат справедливост, повишат доходите, ще бъдем ли ние нужни. И ето ни тук през 2012 година – време е да се даде равносметка и да се иска отговорност от управляващите, защото те излъгаха България, излъгаха българските граждани. Наскоро чух един верен виц – цялата държава е в хаос, само престъпността ни е организирана. Това са резултатите от управлението на ГЕРБ, всеки ден виждаме техни поразии, подчерта Сергей Станишев и добави: Вдигат цените на тока, на зърното, оттам и на хляба, обясняват ни колко сме добре като Германия и Швеция, само че българите живеят все по-мизерно. Не виждаме срещу себе си държава, която да дава сигурност, надежда, която да се грижи за гражданите.

Това управление, неговите резултати може да се характеризират с една дума – провал. Искаме от това правителство да си ходи, повиши тон Станишев. "Оставка, Оставка", извикаха събралите се социалисти.

За първи път преди две седмици ЕК даде много тежки оценки на това правителство за техните неуспехи в борбата с организираната престъпност, с корупцията и за това, че те посягат на демокрацията в България, затова поискахме вот на недоверие, той се подкрепя от все повече български граждани. Този парламент е изчерпан, кух, празен,

Само изборите могат да решат проблемите на хората. Тази година през последните 3 месеца ние българските социалисти направихме безпрецедентно усилие, усилие, което се увенча с резултат – 773 447 български граждани се подписаха в подписката ни в първия за България референдум, който даде отговор на въпроса искат ли българите изграждане на втора българска атомна електроцентрала на площадка Белене, това е важно, защото преди всичко нашата партия заедно с неправителствени организации и интелектуалци и нашите коалиционни партньори казваме на българите, искаме най- сетне след 23 години демокрация да започне да се чува гласът на всеки българин, категоричен беше Сергей Станишев.

Мнението на хората има значение, това е огромен пробив. Искам да кажа на всички, които сложиха своите подписи: ще направим всичко възможно и невъзможно този референдум да бъде факт. Да свикнат всички политици, че пряката демокрация е висшата форма на демокрация. Това е изключително важно, подчерта лидерът на БСП. Дълбок поклон към всички наши активисти, тези хиляди хора от всички поколения, от градове, села, които в своето време - събота и неделя рано сутрин и късно вечер в жеги, събираха подписи, защото ние показахме, че искаме да говорим с хората, искаме да чуят нашето мнение, независимо дали са за или против референдума. Благодаря ви най-дълбоко. В тази подписка има и друг смисъл - да покажем как се правят кампании през последните години, заяви Станишев.

Всички разбираме, че имаме срещу себе си арогантна, безхаберна, власт, която ще направи всичко възможно без да има доверието на българите пак да ги командва. Чака ни трудна година. Срещу нас ще бъде използвано всичко - власт, страх, лъжи, компромати, пари, всичко и трябва да сме готови за това. Защото това е лицето на ГЕРБ, те са разбойници облечени във власт, но ние имаме визия, която не е партийна, визия, която е национална, която е отговорност пред държавата, трябва да ги свалим от власт, призова Станишев.

Но за да направим това, трябва да обясним на всеки българин нещата, които искаме, а те не са толкова сложни. Първо, искаме държава, която е държава, работеща за общия интерес, която се грижи за общото благо. Второ, искаме държава, която е демократична, отстоява правата на хората – политически, лични и социални, не се гаврят всеки ден, както е сега. Трето, искаме солидарно общество, свобода на мнението, в която държава мненията се чуват. Четвърто, искаме държава с активна икономическа политика, която работи за създаване на работни места, която подкрепя дребния и средния бизнес. Пето, искаме държава, която е социално ангажирана, която помага на младите хора да намерят добро образование и добра работа, която помага на социално слабите. Шесто - искаме държава не на простащината и само на мускулите, а държава, в която мислещите, образованите, духовните хора имат път, изреди Станишев предложенията на БСП към българските граждани.

Той призова след една година на Бузлуджа на следващия събор да се кажат ясно какви са резултатите от изборите. "И те ще са: Победа! Преди да достигнем до тази победа искаме от този връх цяла България да чуе чрез клаксони на автомобили и автобуси нашия протест за отхвърляне на правителството на ГЕРБ. Нека чуят тези клаксони в цяла България", каза Станишев. И върхът беше огласен от звуците на клаксоните на автобусите и автомобилите, след което съборът на социалистите продължи с песни и български хора.

По данни на организаторите на събор-митинга на БСП са се събрали около 40 000 души от цялата страна. /БГНЕС

 

www.bgnes.com

 


Сходни връзки

Станишев: ГЕРБ са разбойници облечени във власт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди