изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:22 EEST
РЕМОНТИРАТ ЗА 290 000 ЛЕВА СГРАДАТА НА "СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ"    
НовиниСградата на дирекция "Социално подпомагане" в Добрич ще бъде основно обновена, съобщи на пресконференция директорът Магдалена Миткова. Това ще стане благодарение на проект „Подкрепа за осигуряване на подходяща и ефективна държавна социална инфраструктура”, осъществяващ се с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие”, който се реализира от Агенцията за социално подпомагане.

В рамките на проекта ще бъдат обновени повече от 80 сгради в 65 дирекции за социално подпомагане в цялата страна. Средносрочната рамкова инвестиционна програма, на която АСП е конкретен бенефициент, се състои от 20 проекта на обща стойност 5 500 000 лв. Те изцяло включват ремонтни строително-монтажни работи на работни помещения в сградите на ДСП. Това ще допринесе за постигане на общите и конкретните цели на схемата за безвъзмездно подпомагане, като осигури едновременно ефективна, достъпна и рентабилна среда за осъществяване на държавната политика по социално включване и равен достъп на групите в неравностойно положение.

Пакетът от мерки по модернизиране на ДСП в общините Добрич, Силистра, Дулово е формулиран в проектен фиш, който е одобрен за финансиране с решение на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” от 14 ноември м. г. Дейностите за дирекцията в нашия град са на стойност 290 920 лева. Ще бъдат извършен ремонт, реконструкция и обновяване на сградата; внедряване на енергоспестяващи мерки, включващи топлоизолация, подмяна на дограма, ремонт и профилактика на водната отоплителна инсталация; ремонт на електрическа и ВиК инсталации и подобряване на достъпа на хора с увреждания. Строително-монтажните работи ще започнат на 1 август и ще приключат в края на септември. Дейностите няма да прекратят обслужването на гражданите във всички направления.      

 В социален аспект предвидените СМР, ще подобрят чувствително работната среда на служителите, достъпа на гражданите и ще улеснят пряко или косвено хиляди жители на община Добрич, които ползват услугите на АСП. От техническо естество предприетите мерки ще доведат до икономия на електрическа енергия  в рамките на 30-35 процента и тонове спестени вредни емисии и парникови газове.

На пресконференция Магдалена Миткова изказа благодарност на общината в лицето на кмета Детелина Николова и заместниците й Пламен Ганчев и Иван Колев за подготовката на цялата документация за кандидатстване. Тя беше извършена в много кратки срокове и за сметка на общината, посочи тя. И допълни, че без тяхното съдействие проектът не би бил реалност. НДТ

 


Сходни връзки

РЕМОНТИРАТ ЗА 290 000 ЛЕВА СГРАДАТА НА "СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди