изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-25 @ 02:57 EEST
НОВ МОСТ НА ДРУЖБАТА    
ОбществоНа посещение в съседна Румъния по покана на Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва от Констанца гостува Областната структура от Добрич.

В момента обединена Европа е съвкупност от държави, които са със свой принос и идентичност като етнокултура, самобитност, история. Наложително е между тях да има взаимодействие на градски, областни административни структури във всички сфери на обществения живот, което е предпоставка за стабилност и добросъседски отношения.

Това бяха мотивите и идеите, които продиктуваха настоящия диалог, който след станалите обсъждания приключи с подписването на договор за сътрудничество в бъдещата съвместна дейност между двете идентични военни структури.

Делегацията беше радушно посрещната във военния клуб, в който се помещаваха и освен офицерите и сержантите от запаса и резерва, така също и военноинвалидите и ветераните. Домакини на срещата бяха ген. Лейтенант Константин Зека и контраадмирал Петре Замфир.

С топли думи на приятелството срещата беше открита от Ген. л-т Зека. Той се обърна към присъстващите с една ясна цел и идея – да сложим началото на една съвместна дейност. Акцентът в словото му беше, че трябва да изградим един нов мост на дружба, побратимяване между нашите структури.

Въпреки че съдбата и военната история не веднъж са се пресичали между нашите два народа, въпреки всички перипетии, здравият разум е надделявал и добрите ни взаимоотношения са били барометър и пример на Балканите за взаимноизгодно сътрудничество. Освен това нашите военни структури са членове на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от запаса и резерва към НАТО /CIOR/ и трябва да съблюдаваме нашата цялостна дейност с програмите на конфедерацията. От страна на нашата делегация отношение вземаха председателят на Областния. Съвет на СОСЗР – полк. /р/ Кольо Димитров, председателят на военно-инвалида Димитър Илиев, председателят на краеведите Атанас Пеев.

 След станалите разисквания, допълнения и предложения бяха положени първите камъни в темелите на новия мост между Добрич и Констанца. Срещата приключи с кратка екскурзия в областния румънски град и покана от наша страна да се върне визитата в чест на празника на Добрич – 25 септември.

Разделихме се с пожелания за съвместна ползотворна дейност за добруването между двата народа.

 

Стоил Стоилов - Областен съвет на СОСЗР

 


Сходни връзки

НОВ МОСТ НА ДРУЖБАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди