изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:04 EEST
Далаклиев с втора победа на Олимпиадата, надви австралиеца Бала    
Спорт

Детелин Далаклиев успя да премине успешно 1/8-финалната фаза на олимпийския турнир по бокс в категория до 56 килограма, след като победи с общ резултат 14:10 представителя на Австралия Ибрахим Бала. Развръзката в трите отделни рунда в точките бе 5-4, 3-3, 6-3 и в крайна сметка срещата завърши в полза на нашето момче.




Противникът на Далаклиев Ибрахим Бала започна двубоя по-агресивно, докато българският състезател разучаваше своя противник в първите секунди. След минута и половина на ринга в първия рунд все пак Далаклиев нанесе първия си сериозен удар над своя опонент. Постепенно българинът набра скорост и атакува Бала с хубаво кроше, а няколко секунди по-късно отново атакува добре съперника си с кроше и ляв прав. В края на първия рунд компютърът даде само една точка в полза на Далаклиев - 5-4 в негова полза.

Вторият рунд започна с леко предпазлива игра на Далаклиев, но българинът постепенно взе превъзходство над опонента си с няколко много добри удара. Нашият състезател отвори и аркада на своя противник по средата на втория рунд. Далаклиев разтвори гарда на съперника и направи хубава серия в последните секунди. В крайна сметка обаче рундът завърши при равенство 3:3 по компютърната система. Много интересното в случая бе, че четирима от петимата съдии дадоха предимство за българина, но рундът в крайна сметка бе равен, според компютърната система.

В началото на третия рунд Бала взе преимущество над Далаклиев, докато в играта на българина си личеше умора. Постепенно обаче Далаклиев намери своя противник с прав удар и кроше. В последните секунди нашето момче нанесе десен прав на своя противник, както и още няколко удара, с които да навакса.

В самия край съдиите попромениха впечатленията си с оценките си и с 6:3 в третия рунди и 14:10 нашето момче се класира за 1/4-финалите. На 5-и август той ще срещне Люк Кемпбъл (Великобритания). Той е европейски шампион от Ливърпул 2008 и световен вицешампион от Баку 2011. http://www.sportal.bg

 

 ХХХ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ЛОНДОН'2012

 


Сходни връзки

Далаклиев с втора победа на Олимпиадата, надви австралиеца Бала | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди