изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:15 EEST
ЧУДОДЕЙНА ИКОНА СБРА СТОТИЦИ В ХРАМ "СВ. ГЕОРГИ"    
Общество

Чудодейното копие на иконата Света Богородишца Умилие от Лакот, Брянска област събра още от сутринта вчера стотици богомолци ожт Добрич, дошли да се поклонят на Божията майка и да измолят благодат и здраве за себе си близките си. Макар че бе обявен час на пристигане на свещения лик още от рано дворът и самата църква "Св. Георги" в града бе изпълнена с множество хора - млади и стари. Въпреки августовската жега хората чинно чакаха идването на иконата, като дори запознатите с канона дами бяха покрили с ефирни шалове главите си.

PN 298-12 PN 297-12 PN 299-12



 С литийно шествие иконата бе внесена в храма, когато пристигна и свещеници от Добричка духовна околия отслужиха молебен за здраве. Сред първите, които целунаха чудодейния лик на Божията майка бяха накялко деца на възраст 12-15 години, които споделиха, че го правят, за да са здрави.
Умиление дойде в Добрич от каварненското село Българево, където в дните на поклонение е потекло миро, което бе събрано в долната част на иконата. В обиколката й я придружават Юрий Шишков и съпругата му Наталия, която по професия е зъболекар. Именно в техния дом станало чудото през 1999 г. в селцето Локот. "Жена ми купила календар с лика на Богородица от магазина, но след неговото приключване бе много изненадата, че потече миро, чиято форма е стъпката на Богородица. Веднага уведомихме свещеника и така започна проучването на иконата" - разказа любопитни факти самия Юрий, който призна, че от този момент животът им с Наталия бил променен и изцяло посветен на това да помогнат на хората.
Всъщност оригиналът на тази икона се пазел в руската патриаршия, но изучавайки я Юрий и съпругата му разбрали, че тя е свързана с руското царско семейство. Интересен бил фактът и че фамилията на българския цар Борис ІІІ също притежава такава икона и дори се предполага, че именно от Русия тя е дошла в България" - разказа още Юрий. Сред чудесата е и това, че на гърба на иконата се появява нерукотворния образ на Божията майка, както и образа на Спасителя Христос от Торинската плащаница. Сред чудесата, които върши иконата са лечение, жените, които страдат от безплодие пък раждат здрави бебета. Умиление може да намира и безследно изчезнали хора, но разкрива това само на тези, които могат да понесат истината, разказва Юрий и споделя, че имало такъв случай в Украйна. "Бяхме с иконата в Украйна. В храма минаха много хора. След като си заминахме после разбрахме, че жена, която се помолила да научи къде е синът й на Умиление, на следващия ден сутринта разбрала, че синът й е открит от куче в гората, закопан с огнестрелни рани". Юрий е категоричен, че всеки поклонил се пред Богородица получава нейната благодат и съдбата му се променя към по-добро. Чудният образ на богородица е в Добрич до петък, като сутрин от 7 часа още храм “Свети Георги” ще е отворен за тези, които искат да се поклонят на чудодейния образ и се помолят за благоденствие и здраве за себе си и близките си пред лика на Богородица. НДТ

 


Сходни връзки

ЧУДОДЕЙНА ИКОНА СБРА СТОТИЦИ В ХРАМ "СВ. ГЕОРГИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди