изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:01 EEST
52-годишен добричлия остава в ареста за причинена при побой телесна повреда    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 52-годишния Съби Р. М. мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 22.07.2012 г. в гр. Добрич, е причинил средна телесна повреда на 53-годишната жена от с. Полк. Иваново, област Добрич, с която живеел, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, като случаят е опасен рецидив. Според първоначалните данни на разследването той е употребил алкохол, след което е нанесъл удари с вила на жената. Тя е настанена за лечение.

Съби М. живее в гр. Добрич, има средно образование, семеен е, безработен. Той е осъждан 9 пъти за престъпления против личността и собствеността.

На 25.07.2012 г. Районен съд – Добрич, е наложил на Съби М. мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивния съд. Адвокатът му пледира, че мярката е взета неправилно тъй като първоинстанционният съд не е взел предвид, че Съби М. има постоянен адрес и нямало опасност да се укрие. Адвокатът посочи, че подзащитният му е осъзнал какво е извършил и пред Районен съд – Добрич, е обяснил, че го е сторил в момент на афект. Според защитника с най-тежката мярка за неотклонение на Съби М. се налага предварително изтърпяване на наказанието, което евентуално ще му бъде наложено.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че жалбата е неоснователна и поиска да бъде потвърдена мярката за неотклонение на Съби М. Той посочи императивното изискване на Наказателно-процесуалния кодекс, за налагане на най-тежката мярка за неотклонение при престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Прокурорът обърна внимание, че преди това деяние 52-годишният е осъждан 9 пъти и това обстоятелство го характеризира като лице с повишена обществена опасност.

В последната си дума Съби М. заяви, че никога не се бил укривал, нито е бягал от органите на реда и иска по-лека мярка за неотклонение.

Като взе предвид представените по делото доказателства и становищата на страните, Окръжен съд – Добрич, потвърди взетата спрямо Съби М. мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.

 

02.08.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     



 


Сходни връзки

52-годишен добричлия остава в ареста за причинена при побой телесна повреда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди