изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-03 @ 23:16 EEST
КРИЗАТА СТОПИРА „КАРФУР”, ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО „LIDL”    
Новини

Каква е съдбата на инвестиционните намерения за изграждане на нови хипермаркети от веригите „Карфур” и „Lidl” попитаха наши читателиХипермаркетът „Лидл” е пред издаване на строително разрешение, научи НДТ в отговор на запитване от наши читатели за съдбата на инвестиционните намерения за изграждане на нови хипермаркети от веригите „Карфур” и „Lidl”.

На площ от имот от 7 034 кв.м. в ЖК „Русия 2″, инвеститорът „Айлин трейдинг“ ЕООД изгражда хипер маркет „Лидл”, който ще е на площ 2000 кв.м. Предвидени са и 100 места за паркиране. Преминала е фазата на съгласуване с различните институции като пожарна и „ВиК”. Целта на инвеститорите е да започнат да стоят, за да се спази срокът обектът да е готов до две години от закупуването на терена. Друга голяма търговска верига – френската „Карфур”, закупи бившия обувен завод „Добрич”. Инвестицията е била одобрена от централата на „Карфур” във Франция, но поради финансовата и икономическа криза проектът е стопиран, обясни кметът Детелина Николова. Интерес е имало от белгийски инвеститори, които са искали да инвестират в производство на възобновяеми енергийни източници.

От общината посочиха още, че, макар и в условията на икономическа и финансова криза в Добрич продължават се наблюдават сериозни инвестиции в жилищното строителство, в изграждането на бизнес–комплекси, зърнобази за селскостопанска продукция, въвеждане на нови производствени мощности във фирмите, изграждане на фотоволтаична централа. Предвид спецификата на региона като селскостопански се отчита интерес към изграждане на силози за селскостопанска продукция.

На площ от 3.348 квадратни  метра в землището на Добрич фирма  „Ел–Си–М” ООД е изградила нова зърнобаза, която има амбициите да се превърне във фактор в  селскостопанския сектор с търговия на едро със зърно, семена, фуражи и други суровини от растителен и животински произход. Започна и строителство на фотоволтаична централа на площ от 90 дка от „Компания за енергетика и развитие”, която е специализирана в изграждане и експлоатация на възобновяеми енергиини източници. В Добрич е закупен и терен от фирма „Папаз олио”, която има амбициите да изгради нова модерна инсталация за преработка на рапица и слънчоглед, заедно с необходимите складови бази за съхранение на зърно и готова продукция. Инвестицията ще допринесе за развитието на промишлеността в региона и разкриването на нови работни места и ще подпомогне привличането и на други инвеститори. НДТ

 


Сходни връзки

КРИЗАТА СТОПИРА „КАРФУР”, ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ПО „LIDL” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди