изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:01 EEST
ФЕРМЕРИ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ РАПИЦАТА    
ЗемеделиеЗемеделските производители от Добричка област са разочаровани от пазара на рапица и смятат през следващата година да се откажат от маслодайната култура. Въпреки че тази година малка част от рапичните посеви оцеляха, оказва се, че на вътрешния пазар няма интерес за изкупуване на тази култура.

 От друга страна, няма достатъчни количества, за да се организира и износ. Така, дори и тези, които успяха да се справят със сложните агрометеорологични условия и да получат добиви от рапица, сега не могат да реализират продукцията си.

Според хора от бранша, по-рано цените са били 96-97 стотинки за килограм, докато към вчерашна дата те са били вече 93 стотинки за килограм.

Производителите отчитат също, че почвено-климатичните условия през последните години правят сеитбата на рапица не особено удачна. Затова те смятат да заложат на пшеница.

Засега оптимистични са настроенията на пазара на слънчоглед, макар и жътвата му тепърва да предстои. Фермери обясниха, че вече се говори за изкупна цена от 80 ст. за килограм. НДТ

 


Сходни връзки

ФЕРМЕРИ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ РАПИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди