изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:41 EET
ДАНЪЧНИТЕ НАПОМНЯТ    
НовиниЗа предстоящи изтичащи срокове по различни данъчни и осигурителни закони напомнят от НАП. До 10 август по ЗДДФЛ трябва да се внесе от работодателя или възложителя авансовият данък, удържан през юли за доходи от трудови правоотношения и за доходи от друга стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ.

Трябва да се внесе от платеца на дохода на авансовия данък, удържан през месец юли, за доходи от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

В същия срок трябва да се подаде декларация по ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от лотарии, томболи и числови лотарийни игри Бинго и Кено. Това е срокът за подаване на Интрастат - декларации пристигания /изпращания по ЗСВОТС за месец юли 2012 г., както и за Уведомление за неподаване на месечни декларации съгл. чл.21, ал. 1 от ЗСВОТС за юли 2012 г.

До 14 август пък се подава справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец юли. Трябва да се подаде и VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки,  доставки като посредник в тристранна операция или доставки на услуги по чл. 21, ал. 2 от ЗДДС /включително получените авансови плащания/, с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период – месец юли.

Следващият ден - 15 август, е краен срок за мсечните авансови вноски за август за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане, а също и за внасяне на данъка върху приходите за месец юли от бюджетните предприятия, за данъка върху разходите по ЗКПО за месец юли: представителни разходи, свързани с дейността; социалните разходи, предоставени в натура; разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност. До 15 август се внася и алтернативен данък по чл.226, чл.234 и чл.241 от ЗКПО върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, начислени през месец юли.

По Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. трябва да се подадат данни от производител/ вносител на фискални устройства за разчетени фискални памети  през месец юли, данни от сервизна фирма на фискални устройства за издадените свидетелства за регистрация на фискални устройства, за прекъсване и започване на сервизното обслужване, както и за получени уведомления за загубване, повреждане или унищожаване на свидетелството за регистрация на фискалното устройство през месец юли

20 август е срокът за деклариране на направените залози и данъка от организатори на хазартни игри и телефонни и телекомуникационни оператори за проведени през предходния месец хазартни игри, при които стойността на залога за участие се изразява в увеличението в цената на телефонна или друга телекомуникационна връзка. Внасяне на този данък от телефонните и телекомуникационните оператори.

До 31-ви август задължените лица трябва да внасат данъците при източника по  ЗКПО и да внесат данъка върху дейността от опериране на кораби за месец юли.

Ангажиментите по ЗДДФЛ са за внасяне от платеца на дохода на окончателните данъци за начислени/изплатени доходи по глава шеста от ЗДДФЛ. Трябва да се внесе от работодателя авансовият данък, определен по реда на чл. 42, ал. 6 от ЗДДФЛ върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през юли са направени само частични плащания. Краят на месеца е срокът, в който застрахователите или данъчните представители внасят данъка върху застрахователните премии, дължим за предходния месец.

 


Сходни връзки

ДАНЪЧНИТЕ НАПОМНЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди