изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:19 EEST
ДОБРИЧКИТЕ МЛАДЕЖИ С ЕДНИ ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ РЕЗУЛТАТИ ВЪВ ВУМК    
Образование

По време на провелия се кандидатстудентски изпит на 27 юли във Висше училище Международен колеж, кандидатите с най-високи резултати от Добрич са над 45 процента от явилите се. Най-предпочитаните специалности сред гражданите на областта са „Маркетинг и Мениджмънт“ и „Хотелски мениджмънт“ на български език. Други кандидатствали през юли и избрали да следват в Добрич са от градовете Русе, Търговище, Варна, Шумен, Бургас и Велико Търново.



Засилен е интересът на младежи от Добрич и към англоезичните специалности на ВУМК и британския Университет Кардиф Метрополитан /Cardiff Metropolitan University/, но предпочитат да следват в програмите на Международен колеж във Варна или София, формите на обучение там са адаптирани за работещи – след 17 часа в делничните дни и през уикендите.

Почти половината от випуск 2012 на английска гимназия „Райко Цончев“ ще продължат следването си в британските програми на Cardiff Metropolitan University и ВУМК, а всички ще получат стипендия за познанията си по английски език, която достига 2 000 лв. за първи семестър. От Висше училище Международен колеж съобщават, че повечето ученици от гимназия „Райко Цончев“ кандидатстват с високите си оценки от матурите по английски език или езикови сертификати.

От ВУМК уточняват, че следващата дата за кандидатстване в Добрич е 31 август и всички явили се кандидат-студенти ще могат да се възползват от 90 часа безплатен курс по английски език. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИТЕ МЛАДЕЖИ С ЕДНИ ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ РЕЗУЛТАТИ ВЪВ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди