изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:22 EEST
ПРИЕХА СЛЕТИ И МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ В ТЕРВЕЛСКО    
ОбразованиеПредложение за одобряване съществуването на маломерни и слети паралелки в общинските училища в Тервелско през предстоящата учебна година бе прието на заседание на Общинския съвет. От предложението става ясно, че от общо 7 общински училища само в едно - СОУ "Йордан Йовков" в Тервел, всички паралелки ще отговарят на нормите за брой деца. Всички училища по селата работят с много по-малко деца от нормативите за това.

 В училището в с. Безмер ще има 3 паралелки, в които ще са записани само по 13 ученици и 1 паралелка с 15 ученици. В Коларци ще има една паралелка с 12 деца, една с 13 и 1 с 11 ученици. В началното училище в с. Каблешково всичките 4 паралелки са с по 10 деца, което навежда на мисълта, че през голям брой от учебните дни, поради характерните за малките ученици отсъствия във всяка от 4-те класни стаи ще има не повече от 6-7 деца. В основното училище в с. Зърнево освен трите маломерни паралелки от по 13 и 10 деца, ще има и 1 слята паралелка, в която ще учат деца от втори и трети клас. Общият брой на учениците в тази слята паралелка е 13. В с. Орляк ще учат с две маломерни паралелки – от по 13 и 15 ученици. В с. Нова Камена, в което училището е средищно, т. е. в него учат деца от няколко съседни села, ще започнат учебната година с 2 маломерни паралелки и 1 слята от малчугани от първи и трети клас.

На сесията председателят на ОбС представи отчет за проведените заседания през първите 6 месеца на годината. От отчета става ясно, че ОбС е имал 5 редовни и 1 извънредно заседание, на които са разгледани и приети решения по 84 предложения, внесени от общинската администрация. Отчетът съдържа още информация за проведени заседания на постоянните комисии, за разходите за заплати и други плащания на ОбС, както и данни за отсъствията на общински съветници от заседания в зала и такива на комисиите. Рекордьор е съветничката Илдъс Салим, която е отсъствала от 5 от общо 6-те заседания на колективния орган на местната власт в Тервел.

Освен с нерадостните числа в образованието, общинските съветници бяха запознати и със  списъка на неотдадени под наем до момента общински земи, както и с факта, че трябва да бъде обявен търг за отдаването им за срок от 5 години и при начални тръжни цени, определени според категориите на имотите. Касае се за общо 1 660 дка в различни землища. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИЕХА СЛЕТИ И МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди