изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:25 EEST
„АЛБЕНА” КОМПЕНСИРА ДО 10 % СПАДА НА ТУРИСТИ    
Туризъм

Хотелската база в курорта Албена е напълно запълнена и към края на миналата седмица летовниците бяха около 17 000, съобщи изпълнителният директор на „Албена” АД Маргита Тодорова. Първоначалното изоставане от 20 процента през юни, е компенсирано до известна степен, благодарение на сериозното увеличение на туристите от Русия. Към момента спадът на броя на нощувките спрямо миналата година вече е сведен до 10 на сто.



Увеличение има на туристите от Русия, Англия и Франция. Ръстът на руския пазар е с около 12 процента. Запазва се нивото на броя на туристите от скандинавски пазар. Туристите от Германия обаче бележат спад от 12 процента. Благодарение на засиленото строителство през последните години по някои части на Черноморието, чартърите от Германия у нас се изтеглили по-късно във времето и вече пристигат не през април, а в края на ма. За съжаление обаче няма пазар, който може да компенсира отсъствието на немските туристи през април. До известна степен руските туристи биха могли да заемат базата през май и септември. Това обаче зависи от чартърните полети. Оказва се, че има монопол, тъй като полетите се осъществяват само от две компании – „Сибир” и „България Еър”. Те предлагат чартъри от Москва до Варна за 350 лева, а от Москва до Турция – за 280 лева.

Намалението на летовниците от България е с около 20 на сто. Основната причина са по-високите цени, които се е наложило „Албена” да определи за този сезон поради завишените разходи. 

Очакванията на ръководството на туристическото дружество обаче са, въпреки по-малкия брой нощувки, приходите от тази година да са по-високи спрямо предходната. НДТ

 

 


Сходни връзки

„АЛБЕНА” КОМПЕНСИРА ДО 10 % СПАДА НА ТУРИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди