изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:27 EEST
Ивет Лалова: Това може и да е последната ми олимпиада    
Спорт

   Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира без особени затруднения за полуфиналите в бягането на 100 метра на олимпийските игри в Лондон. Европейската шампионка изравни най-доброто континентално постижение за сезона от 11,06 сек., което е нейно притежание. След представянето си в сериите Лалова заяви, че е бягала по-пестеливо, както и че Лондон може да се окаже последното ѝ участие на олимпийски игри.



Ивет, продължаваш напред с изравнен личен рекорд за сезона от 11,06 сек, доволна ли си от днешното си представяне?*

Чувствам се добре, леко изстинала, но днес като цяло условията бяха добри – не валеше, имаше попътен вятър и беше по-топло. Да се надяваме утре също да не вали. По-добре да се бяга на 40 градуса вкъщи, където няма нужда да се загрява, но... Днес усещах малко напрежение, защото европейската титла трябва да се защитава и тежи. Към мен има насочено внимание и очаквания и не исках да отпадна още в първото бягане. А бях в силна серия – с Вероника Кембъл-Браун, Асумну също има много силни резултати през тази година. Медалистката от европейското също ми е взела мерника отдавна, литовката, англичанката не знаех къде е. Но всичко мина добре и продължавам напред.

Започна с 11,06 сек, както на европейското.

Дано само това да не са най-хубавите условия за бягане, както беше на европейското. В Хелзинки бягах много по-максимално, тук се пестях, защото на последните състезания ме попитаха защо давам най-добрите си резултати в началото, а след това бягам по-бавно. Затова днес нека кажем, че бягах много по-спокойно и по-леко.

Пистата изглежда бърза, ти как я почувства?

Пистата е невероятна. Просто имаме шанс да опитаме такава писта само на олимпийски игри. Напомня ми за тази в Атина през 2004 г. Доколкото знам това е най-скъпият вариант на Mondo и струва около 1 милион евро, невероятна писта. В Хелзинки беше по-твърда и затова имаше много травми, тази тук е по-мека и създава много приятно усещане. В момента все едно не съм бягала, което е много хубаво.

Борбата за финал ще е жестока...

Наистина ще е жестока. Останалите са на едно ниво 10,8-10,9 секунди и си го показват постоянно. Откакто смениха регламента с три полуфинала, е много по-трудно за мен. Защото ако пак се падна с две медалистки, дори и да стана трета, нямам гаранция, че ще продължа напред. Дано да имам попътен вятър и да продължа. Всичко зависи от времето – ако утре завали и задуха вятър, ще се влезе на финал с 11,10 сек, както стана в Даегу.
Утре ще бъде невероятна битка за тези медали. Аз дори и да съм в периферията, първата ми цел е да съм най-добрата европейка и да защитя титлата си и на олимпийска земя, а след това, ако намеря място сред тези момичета, ще бъде страхотно.
Любопитното е, че има момичета, които не съм виждала от предишната олимпиада, но не можем да разберем защо. Явно бягат на всеки четири години.

От няколко дни си в олимпийското село, как ти се струва обстановката там?

- Атмосферата е много приятна, всичко е много хубаво, много зареждащо. Няма нещо, което да не ми харесва, организаторите са се погрижили да имаме всякакви удобства. Затова се радвам на добър престой и с много огромно желание и много голяма усмивка искам да участвам в тази олимпиада, защото може и да ми е последна, може и да не ми е, никога не знаеш. Затова се наслаждавай и се радвай.

*В интервюто са използвани и въпроси на други медии.
http://www.dnevnik.bg

 ХХХ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ЛОНДОН'2012

 


Сходни връзки

Ивет Лалова: Това може и да е последната ми олимпиада | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди