изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:12 EEST
Пожар на площ 700 декара се насочи към новозагорско село    
Новини

Пожар гори между селата Сокол и Полско Пъдарево в община Нова Загора, Сливенска област, съобщиха от пресцентъра на МВР.



Пожарът е възникнал в 12,30 часа. Работа по гасенето са започнали групи от Нова Загора и Сливен, включени са екипи от Стара Загора, Хасково, Ямбол. В момента се прави искане за включване на булдозери от „Марица Изток" за извършване на просеки.

Гори площ от 700 декара сухи треви и храсти, огънят е навлязъл в широколистна гора. Прави се всичко възможно да се пресече пътя му към село Сокол. Ще бъдат направени просеки и всички екипи работят на този фронт, за да се ограничи развитието на огъня в посока населеното място. Засега не се предвижда евакуация.

Пожар гори и в района на село Брягово, община Първомай, област Пловдив. Пожарът е възникнал около 9 часа тази сутрин. Около обяд е локализиран, но около 14 часа огънят е тръгнал отново от недоугасените огнища. За изгасяването работят седем екипа на пожарната от общините Първомай, Асеновград и Пловдив.

Два екипа на Горското стопанство с високопроходими автомобили са се включили в гасенето. Пожарът се развива на площ от 500 декара сухи треви и храсти, не е засегнал същинска гора. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Пожар на площ 700 декара се насочи към новозагорско село | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди