изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:19 EET
СЪЮЗЪТ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ ЩЕ СЕЗИРА НАП И ДАНС    
ЗемеделиеЦелта е органите да проверят къде отива млякото от пунктовете за изкупуване в селата

 

Съюзът на животновъдите ще сезира НАП и ДАНС да проверят къде отива млякото от пунктовете за изкупуване в селата, каза пред Агенция „Фокус” председателят на УС на Съюза на животновъдите Пенка Христова.

„Нашите проверки установяват, че средната изкупна цена директно от млекопроизводител към млекопреработвател е 0,40 - 0,45 лв. Това може да се докаже чрез съответната документация. В същото време, млякото в момента се продава на преизкупвачи – в селото има пункт, в който се изкупува млякото, хората си доят кравите и го носят на пункта. Това мляко е без абсолютно всякаква документация, без фактуриране, без стокова разписка. На черна книга се записват имената”, каза Пенка Христова.

„Ще сезираме проверяващите, за да установят къде отива това мляко и как излиза фактурирано като краен продукт", посочи още Пенка Христова и допълни, че качеството на млякото е първа категория.

„Ще се обърнем към органите, които са обявени след срещата в Министерски съвет – НАП и ДАНС. Ще им предоставим списък на селата, които сме обиколили, на фермите, техните координати, на пунктовете за изкупуване на мляко. Могат да отидат на място и да проверят с каква документация се изкупува, правят ли се проби на място и т. н., както и откога не е плащано”, каза Христова. Фермерите в момента предпочитат да го дадат на черна книга, без документи, в другия случай просто да го изхвърлят в канала, подчерта тя.

Съюзът на животновъдите започна вчера, 5 август, паралелни проверки по фермите във връзка с изкупните цени на млякото. НДТ/Агенция „Фокус”

 


Сходни връзки

СЪЮЗЪТ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ ЩЕ СЕЗИРА НАП И ДАНС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди