изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:38 EET
Милка от Дортмунд отрича да е убийца на деца (Обновена)    
По света Българската гражданка Милка Дочева (29 г.), заподозряна в убийството на три деца в германския град Дортмунд, както и в палеж, ще изчака обвинението си в ареста.

Мярката за неотклонение задържане под стража й бе наложена от съда след няколкочасови разпити в събота. Адвокатът на арестуваната оповести, че клиентката му не се признава за виновна. Според следствието обаче пловдивчанката (виж долу) е най-верятната убийца на братчетата Мустафа (4 г.) и Мехмет (10) и на 12-годишната им сестра Силан.

Драмата се разигра в петък около 5 ч заранта. Пламъци обхванаха апартамент на партерния етаж в северен квартал на Дортмунд. Пристигналата пожарна успя да загаси огъня. От жилището бяха извесени труповете на Мустафа и Силан, а брат им Мехмет издъхна по-късно в болница.

Лекарите бяха категорични, че детето не е починало от изгаряния, а от множество прободни рани. Впоследствие при аутопсия се оказа, че Мустафа и Силан също са били умъртвени преди да лумне пожарът.

Бащата Мухарем Т. е извън подозрение, тъй като по време на пожара е бил н кръчма, установи следствието. Мъжът е в тежко психическо състояние. Той е разказал пред разследващите, че през идния уикенд възнамерявал да замине с децата си в родната Турция, където ги чакала бабата.

Майка им починала преди 3 години. Тогава тя затръшнала неволно вратата на жилището, което по онова време се намирало на 4-тия етаж в жилищна кооперация в град Вердол. Изпаднала в паника, че в апартамента останал само Мустафа, тогава само на годинка, майката решила да влезе през балкона, като скочи с въже от горния 5-и етаж.

Въжето обаче се скъсало и клетата жена паднала на плочника пред сградата и издъхнала. След трагедията вдовецът се преместил с трите си деца в Дортмунд.

Преди 9 месеца Мухарем се запознал с Милка и заживял с нея на съпружески начала. Комшии твърдят, че двамата често се карали, защото новата изгора на турчина не понасяла децата му.

В кошмарната нощ срещу петък съседите пак чули скандал. Малко по-късно мъжът излязъл от дома и отишъл в заведението на чичо си. Около час по-късно там връхлетяла Милка с порезни рани по ръцете. Тя обяснила, че била нападната от непознати. Двамата тръгнали към дома си и съзрели лумналите пламъци.

Домът на Мухарем е горял и на 29 февруари т. г., пак призори. Тогава следствието приело, че някое дете си е играло с кибрит. Но сега вече ще се установява дали това не е бил пак опит на Милка да ликвидира децата.

В Пловдив не вярват нашенката да е виновна

Заподозряната за убийството на трите деца българка Милка Дочева е от Пловдив, научи "Труд".

Познатите от града под тепетата не вярват, че тя е способна да посегне на човек, камо ли да заколи три малки деца.

Те разказаха, че Милка заминала в Германия, за да учи. Отишла в Дортмунд преди няколко години. Милка е завършила Хуманитарната гимназия в Пловдив през 2000 г., а след това получила бакалавърска степен в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Искала да завърши магистратура в Германия.

Нейни познати я определят като много трудолюбива и ученолюбива. Знае няколко езика. Рядко се връща в Пловдив, не поддържа връзка с почти никого от съучениците си от гимназията. Някои от близките й я определят като затворена.

Милка е била отличничка в училището, както и много добра студентка. В Пловдив не са чували да поддържа връзка с турчин. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Милка от Дортмунд отрича да е убийца на деца (Обновена) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди