изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:13 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалото денонощие на територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани 10 криминални престъпления.



 

 

-          На 6 август около 15:00 часа в Първо РУП е получено съобщение за кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че неизвестен извършител чрез взломяване на входна врата, е проникнал в жилището и е извършил кражба на златни и сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.

 

Служители на Второ РУП Добрич, задържаха 47-годишен жител на село Северци за палеж на необитаема къща и навес.

 

-          На 4 август във село Северци, община Крушари, е възникнал пожар в необитаема къща и навес, за който бе съобщено в бюлетин на ОД НА МВР Добрич на 6 август. При извършеният допълнителен оглед и проведените оперативно издирвателни мероприятия от служители на Второ РУП Добрич и служители на Полицейското управление в Крушари, е установено, че се касае за умишлен палеж. Установен е и задържан извършителя на палежа И.Ю. (47г.) от село Северци. По случая е образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУП Добрич.

 

Служители на РУП Албена, задържаха 24-годишен добричлия за противозаконно отнемане на лек автомобил.

 

-          На 6 август в 7:00 часа в Първо РУП Добрич е получено съобщение от Г.К. (52г.) от град Добрич. По данни на тъжителят, за времето от 23:50 часа на 5 август до 6:50 часа на 6 август, неизвестен извършител е извършил противозаконно отнемане на лек автомобил марка „Опел”.  Моторното превозно средство е било паркирано  на тротоарно пространство в гр. Добрич, в района на квартал „Дружба”.

Около 14:40 часа при провеждане на оперативно издирвателни мероприятия, автомобила обект на посегателство е забелязан да се движи в района на село Кранево. След проведени  незабавни заградителни мероприятия от служители и автопатрули на РУП Албена, противозаконно отнетият автомобил е установен и задържан на кръстовище в село Кранево. Моторното превозно средство е управлявано от неправоспособният водач Д.М. (24г.) от град Добрич. Последвалата проверка на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества  с техническо средство дава положителен резултат, реагира на наркотичното вещество – амфетамин. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Албена.

 

Криминалисти от Първо РУП Добрич, задържаха 24- годишен руски гражданин за притежание на наркотични вещества.

 

-          На 6 август около 18:00 часа, след проведени оперативно -издирвателни мероприятия от служители  на сектор Криминална полиция, отдел „Наркотици”, е установен и задържан руският гражданин А.А. Задържаният е с карта за постоянно пребиваващ в България чужденец. Същият доброволно предава от детската количка на дъщеря си 15 топчета суха тревна маса и 7 топчета бяло прахообразно вещество. При последвалия полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество – канабис с обща маса 5 грама, а бялото прахообразно вещество реагира на наркотичното вещество – амфетамин с обща маса около 3 грама. По случая е образувано досъдебно  производство по описа на Първо РУП Добрич.

 

Контролните органи са съставили 42 акта и 36 фиша за констатираните от тях нарушения.

                       

            Регистрирани са 4 пътно – транспортни произшествия.

-          На 6 август в 18:30 часа в РУП Каварна е получено съобщение от ЦСМП – Каварна за постъпил гражданин, пострадал при ПТП. Установено е, че лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от Е.Т. (20г.) допуска ПТП, при който е ранен 57 – годишния велосипедист С.Ш. от град Каварна. Водачът на моторното превозно средство, предприемайки маневра – завиване в обратна посока, блъска минавалият покрай него велосипедист. Вследствие на ПТП С.Ш. е с фрактура на дясна бедрена кост. Транспортиран е от водача на МПС до ЦСМП Каварна. Взета е проба за употреба на алкохол на двамата участници в пътния инцидент. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 15 пожара на сухи треви и отпадъци без материални загуби.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди