изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:13 EEST
Информационен бюлетин на МВР от 7.08.2012    
По светаСДВР. Криминалисти от Първо районно управление разкриха въоръжен грабеж от магазин за алкохол и цигари на ул. „Гео Милев”. Авторът на деянието бил задържан в полицията за 24 часа, привлечен като обвиняем по чл. 198 от НК с наложена мярка „подписка”. Иззет е газов пистолет. На 25 юли около 18.30 ч. продавачка в търговския обект сигнализирала на тел. 112 за клиент, който насочил срещу нея огнестрелно оръжие и й заповядал да му предаде оборота.

След като тя му събрала наличните около 350 лева, той побягнал. След подадения в полицията сигнал криминалисти започнали незабавно работа по случая. Самоличността на грабителя е установена – С.С. /26 г./ с прякор Чочо от ж.к. „Младост”. Вчера рано сутринта той е задържан в жилището му. При обиск на апартамента е иззет и газовият пистолет, собственост на съпругата му. С.С. бил оставен в Първо РУП с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура той е привлечен в качеството на обвиняем с наложена мярка за неотклонение „подписка”.
Служители на Пето районно управление задържали един от извършителите на две домови кражби. Иззети са плазмен телевизор и шест дебитни и кредитни карти. Случката се разиграла в ранните часове на 4 август в кварталите  „Редута” и „Христо Ботев”. Близо до моста на гара Подуяне полицейски патрул се опитал да спре за проверка „БМВ 318”, който се движел с висока скорост и без включени светлини. Водачът не се подчинил на разпореждането и продължил към ”Редута”. Два автопатрула се включили в преследването. На пътя за кв. „Христо Ботев” автомобилът се блъснал в страничния бордюр и аварирал. От него излезли петима, които хукнали към вътрешността на квартала. Непосредствено преди пътния инцидент един от тях изхвърлил през прозореца плик, иззет впоследствие от служителите на реда. След преследване из квартала един от групата бил задържан. По-късно се установило, че той е М.Г. /36 г./, известен на полицията за обсебване. При огледа в колата бил открит 42-инчов плазмен телевизор, обект на кражба от жилище в кв. „Лозенец” същата нощ. В плика, изхвърлен от крадците, имало шест дебитни и кредитни карти, отнети от семейство, живеещо в същия квартал. В хода на разследването станало ясно, че през нощта била открадната дамската чанта на собственичката на апартамента, а извършителите проникнали в жилището през отворен прозорец на първия етаж. Разследващият екип работи за установяване на съучастниците на М.Г. Самият той бил задържан с полицейска мярка за 24 часа, а след доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, остава в ареста за 72 часа.

Пловдив. Жена се опита да внесе дрога в пловдивския затвор при свиждане със сина си. В неделя в 16.15 часа при проверка на багаж, донесен на 31-годишен лишен от свобода пловдивчанин от 51-годишната му майка, е намерено пликче с марихуана. Н.И. е задържана в ареста на Първо РУП за 24  часа.

Пазарджик. Мъж, участвал в телефонна измама, е заловен от велинградски полицаи, след като на 26 юли 69-годишната К.К. от Велинград стана жертва на лъжовен сценарий. Използвайки добре познатата схема за задържан роднина, причинил тежка катастрофа с убито дете, измамниците успели да получат от възрастната жена 1 500 лева. В хода на двуседмичното разследване служителите на реда стигнали до самоличността на мъжа, получил парите – Ф.С./31 г./ от София. Той е задържан за 24 часа, а работата по изясняване на случая продължава.

Разград. Установен е шофьорът, който зареди дизелово гориво на бензиностанция и избяга, без да го плати. Нафтата на стойност 50 лева бе заредена около 17 часа на 5 август. След проведените бързи оперативно-издирвателни действия става ясно, че извършител е С.Х./36 г./ от с.Острово. Съставен му е акт за административно нарушение по чл.194, ал.1 във връзка с чл.218 Б от НК.

Плевен. 220 килограма насипен тютюн и електронна везна иззеха при поредната си специализирана акция полицаи от Долни Дъбник. Операцията за ограничаване на разпостранението на акцизни стоки без бандерол е проведена вчера. При извършена проверка в дома на 75-годишен в село Бъркач са открити насипет тютюн и везна. За престъпление по реда на чл.234 от НК е сезирана прокуратурата.

Благоевград. След издирване полицейски служители от РУП-Петрич установили и задържали М.О./21 г./ и съучастника му /16 г./ от града.  Двамата са заподозрени в грабежи. На 5 август, към 14 часа, на гробището в Петрич нападнали и издърпали от врата на 61-годишен златен синджир за около 400 лв., след което избягали в неизвестна посока. Същия ден отново в гробищния парк, към 19:45 часа след кратка борба грабителите изтеглили  златна огърлица на приблизителна стойност около 2 000 лв.от  В.О. от Петрич. Двамата са задържани за 24 часа. Накитите са открити и иззети.

Добрич. Служители на Второ РУП-Добрич задържаха 47-годишен жител на с. Северци за палеж на необитаема къща и навес. На 4 август в селото в община Крушари възникнал пожар в необитаема къща и навес. При допълнителен оглед, след издирване, служители на Второ РУП-Добрич и колегите им от РУП-Крушари установили, че огънят е възникнал след умишлен палеж. По случая е задържан И.Ю. (47 г.) от с.Северци. Образувано е досъдебно производство.

ОДМВР-София. Криминалисти от Елин Пелин задържаха престъпно трио в момент на кражба на военно имущество. Вчера около 10.15 часа охранители на бившето военно поделение в с. Саранци алармирали в полицията, че са забелязали съмнително движение в района и според тях се извършва кражба на военно имущество. Полицейските служители незабавно се отзовали на сигнала, изпратени били два автопатрула. Униформените заградили района и заловили извършителите на местопроизшествието. Криминално проявените И.И./38 г./, И.К./33 г./ и К.С./41 г./ всичките от с. Белопопци, били заловени в момент на кражба на  метални елементи от сградите и демонтиране на мостово съоръжение на терена на поделението. В близост бил паркиран и лек автомобил, с който по-късно възнамерявали да превозят откраднатото. В хода на разследването се оказало, че това не е първият набег на тримата в поделението. През почивните дни те на няколко пъти влизали в терена, откъдето необезпокоявани изнасяли метални отпадъци. Оказало се, че предишния ден в пункт за изкупуване на метали в Елин Пелин са предали около 215 кг откраднато от същото място желязо. След задържането им извършителите на криминалното деяние били предадени на военна полиция. По случая е образувано военно досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия. Млад мъж е починал при катастрофа. Пътният инцидент е станал тази нощ около 1.00 часа на пътя от Ветрен за Септември. Движейки се с несъобразена скорост, септемвриецът Д.Т./25 г./ загубил управление над „Ауди”-то си, колата напуснала платното и се блъснала в крайпътно дърво. От удара водачът починал на място. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУП-Септември. По случая се води дознание.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР от 7.08.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди