изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:36 EEST
"Лятно кино с БНТ1" в Добрич    
Култура

БНТ1 съвместно с Община град Добрич кани всички граждани на Добрич на кино под открито небе.



На 8 август 2012 г. в рамките на кампанията „Лятно кино с БНТ1" за възстановяване на летните кина в градовете, Община град Добрич съвместно с БНТ1 канят жителите на Добрич в 21.00 ч. на площад „Свобода". Там, в импровизирано лятно кино, ще се състои прожекция на филма „Прогноза". Вход свободен!

Кампанията стартира на 25 юли 2012 г. като планира да премине през 21 града в България, в които на открито, на местата, където е имало или има летни кина, ще се прожектират нови български филми.

Малцина от нас си спомнят, че лятното кино в Добрич е отворило врати през 1956 година, като се е намирало в района на днешния хотел „България". Добричлии са го наричали кино-парк, защото стените и алеите му са били покрити с растителност и цветя. На сцената около екрана имало два фонтана, както и още зеленина. Лятното кино е просъществувало до началото на реконструкцията на централната градска част на града. Впоследствие прожекциите се преместват в Летния театър на Добрич.

Филмът „Прогноза" е създаден през 2009 година. Негови автори са Зорница София /режисьор и сценарист/, Емил Бонев и Алексей Кожухаров - съсценаристи, Крум Родригес - оператор, Румен Тосков - музика и Сабина Христова - художник.
Сюжетът разказва за група приятели от Македония, България и Сърбия, които решават да карат уиндсърфинг и заминават на турски остров, където ги очаква ярко слънце и кристално бистро море. Пристигайки там обаче установяват, че вятърът спира. Докато чакат вълните, им се случват много неща, между които любов, смърт и още нещо.
В ролите на филма зрителите могат да видят хърватина Крешимир Никич, Асен Блатечки, Теодора Духовникова, Деян Славчев -Део, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и др.

 

 


Сходни връзки

"Лятно кино с БНТ1" в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди